Un avion de luptă suedez s-a prăbuşit după ce a lovit un stol de păsări

Publicat:

Un avion de luptă al forţelor aeriene suedeze s-a prăbuşit în sudul ţării scandinave, după ce a lovit un stol de păsări.
Pilotul aeronavei a reuşit să se catapulteze la timp şi a fost transportat la spital.

Armata suedeză a confirmat oficial acest accident şi a precizat că aparatul de zbor era un Jas Gripen.


Starea de sănătate a pilotului este bună şi se pare că nimeni altcineva nu a mai fost rănit, se arată într-un comunicat al FOrţelor Aeriene Suedeze, preluat de Local Sweden.

A Swedish JAS Gripen fighter plane has crashed in southern Sweden’s Ronneby after a collision with a bird. The pilot ejected and is being taken to hospital for a checkup. https://t.co/qoRf9ZpQBu via @radiosweden pic.twitter.com/Yzn4nsSijk

Accidentul s-a produs la o distanţă de opt kilometri nord de o bază aeriană militară, un loc izolat şi împădurit din apropiere de oraşul Ronneby, în sudul Suediei, fără să se înregistreze victime.

Pilotul efectua o misiune de antrenament cu un Jas Gripen, un avion de vânătoare fabricat de către producătorul suedez Saab. El a fost transportat la spital pentru a efectua o serie de examene.

Nu este ceva rar ca avioane să intre în coliziune cu păsări în Suedia, unde 400 de incidente de acest fel au loc în fiecare an, a declarat un analist de la Agenţia suedeză de Transporturi, Charlotte Billgren, contactată de către agenţia de presă TT, transmite şi agerpres.

Grupul suedez de apărare şi aeronautică Saab, care produce avioane de luptă Gripen, utilizate de către forţele aeriene braziliene, ungare, thailandeze şi sud-africane – şi care încearcă să pătrundă pe piaţa indiană -, nu este la primul său accident.

În 2017, un pilot thailandez a murit într-un accident al avionului său, un JAS 39 Gripen, în timpul unui show aviatic. În 2015, un Gripen închiriat de către Ungaria a fost avariat după ce a derapat pe o bază aeriană cehă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit Prăbuşirea parţială a unui pod de autostradă, provocată...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.