X

Un avion de pasageri a derapat pe pista aeroportului din Riga din cauza ninsorii abundente

Un avion de pasageri cu 44 de persoane la bord a derapat la aterizare şi a ieşit vineri de pe pista aeroportului din capitala Letonei, Riga, din cauza ninsorii abundente şi a vizibilităţii reduse, relatează DPA, potrivit agerpres.  

Ministrul leton de Externe, Edgars Rinkevics, a fost unul dintre pasagerii care se aflau în acel moment la bordul aeronavei.

Citește și : Turcia riscă sancţiuni europene drastice în cazul lui Osman Kavala

Nicio persoană nu a fost rănită în incidentul de pe aeroportul din Riga, au anunţat echipele de salvare şi compania aeriană care a realizat acea cursă între Suedia şi Letonia. Aeronava a fost remorcată pentru verificare şi a fost declanşată o anchetă. Pista aeroportului a fost închisă temporar.

“O săptămână de neuitat: Întorcându-ne la Riga după ce am decolat din Stockholm, avionul a derapat şi a ieşit de pe pistă”, a scris ministrul Rinkevics pe Twitter. El le-a mulţumit echipajului, personalului aeroportului şi serviciilor de urgenţă pentru “reacţia lor rapidă, calmă şi pentru profesionalism”.

Citește și : Preşedintele Botswanei spune că diplomaţii străini au venit infectaţi cu Omicron din Europa

Letonia a fost lovită vineri de o furtună de zăpadă. Biroul de meteorologie a anunţat că la Riga stratul de zăpadă depăşea vineri dimineaţă grosimea de 20 de centimetri. Şi în alte zone ale ţării au căzut ninsori abundente.

Biroul de meteorologie a ridicat nivelul de alertă pentru Riga şi a anunţat cod roşu din cauza ninsorii abundente. Autorităţile letone au cerut rezidenţilor să evite folosirea autoturismelor şi, dacă este posibil, să rămână în locuinţele lor.

Tags: aeroportavionEdgars RinkevicsrigaSuedia
Categorii: Diaspora