Un avion de pasageri S-A PRĂBUȘIT peste o zonă rezidențială. Cel puțin 14 oameni au murit! – VIDEO

Publicat:

Cel puţin 14 persoane au murit după ce un avion de pasageri al companiei aeriene kazahe Bek Air s-a prăbuşit vineri în zori în timpul decolării de pe aeroportul din Almaty, a informat vineri agenţia Kazinform, preluată de agenţiile internaţionale de presă, potrivit agerpres.

Aeronava Fokker 100 a pierdut din altitudine în timpul decolării, a trecut printr-un gard de beton apoi a lovit o clădire rezidenţială de două etaje, a precizat guvernul acestei republici foste sovietice, scrie AFP. Avionul a căzut într-o zonă locuită, a comunicat comitetul pentru situaţii de urgenţă.


Citește și : Autorităţile britanice au salvat cel puţin 15 presupuşi imigranţi în sud-estul Angliei

Accidentul s-a produs în apropiere de Kzyl-tu, localitate situată la nord-est de aeroportul fostei capitale kazahe, inima economică a ţării. Autorităţile nu au precizat dacă există victime şi în rândul locuitorilor din zonă.

Echipele de salvare încercau să-i scoată pe cei rămaşi în interiorul avionului grav avariat, relatează dpa.

Aproximativ 30 de persoane au fost rănite, dintre care 17 – inclusiv opt copii – se crede că se află în stare critică, au spus oficialii.

Cel puţin 60 de persoane au supravieţuit accidentului, potrivit paginii de Facebook a aeroportului, care a publicat lista cu numele lor.
Bek Air

Rapoartele iniţiale indică faptul că la bord se aflau 100 de persoane – 95 de pasageri şi cinci membri ai echipajului, potrivit guvernului.

Avionul zbura din Almaty şi se îndrepta spre Nur-sultan, capitala Kazahstanului.

Un reporter Reuters care s-a deplasat la locul accidentului a relatat că în zonă este ceaţă densă.

Citește și : Elveția vrea să modifice legile privind serviciul de roaming

Autorităţile nu au sugerat nicio cauză posibilă pentru accident. Comitetul aviaţiei a declarat că suspendă toate zborurile cu acest tip de aparat în aşteptarea unei anchete.

“Responsabilii vor fi pedepsiţi potrivit legii”, a scris pe Twitter preşedintele kazah, Kassym-Jomart Tokayev, exprimând condoleanţe victimelor şi familiilor acestora.

Bek Air se descrie pe site-ul său drept prima companie aeriană low cost din Kazahstan. Ea spune că operează o flotă de şapte aeronave Fokker-10, un model de transport mediu construit de producătorul olandez de avioane Fokker. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Recean s-a întâlnit cu misiunea FMI ajunsă la Chişinău

Recean s-a întâlnit cu misiunea FMI ajunsă la Chişinău Evoluțiile recente din economie, perspectivele la nivel macroeconomic și etapa la care se află realizarea agendei...

Ministrul ucrainean al apărării şi-a DEMIS trei adjuncţi

Ministrul ucrainean al apărării şi-a DEMIS trei adjuncţi Ministrul ucrainean al apărării, Rustem Umerov, a anunţat marţi că a demis trei dintre cei opt adjuncţi...

Breton denunță acapararea puterii de către „împărăteasa” Von der Leyen și diminuarea influenței Franței în UE

Breton denunță acapararea puterii de către „împărăteasa” Von der Leyen și diminuarea influenței Franței în UE Fostul comisar francez a declarat pentru Le Monde că...

Prima reacţie a Kremlinului după ce Mark Rutte a preluat şefia NATO

Prima reacţie a Kremlinului după ce Mark Rutte a preluat şefia NATO Rusia a declarat marţi că nu se aşteaptă la "nimic nou" în politica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.