Un avion de război libian a aterizat de urgenţă pe un drum din Tunisia

Publicat:

Un avion militar libian a pătruns în mod neaşteptat în spaţiul aerian tunisian şi a aterizat de urgenţă în sudul Tunisiei, a anunţat luni Ministerul tunisian al Apărării, potrivit agerpres.

Avionul, un L-39, a aterizat în jurul orei locale 7:30 (6:30 GMT) pe un drum la Beni Ghezayel, o zonă situată lângă Medenine, la o sută de kilometri de graniţa cu Libia, a precizat ministerul într-un comunicat, citat de France Presse.


Citeşte şi: Anunţul lui Mike Pompeo: ‘Rămâneţi la voi acasă!’

“A fost declanşată o operaţiune de control pentru a intercepta şi identifica avionul, dar el a trebuit să aterizeze de urgenţă”, potrivit ministerului, care a mobilizat un avion de luptă tunisian.

Un colonel se afla singur la bord, potrivit comunicatului. Ministerul nu a fost în măsură să precizeze naţionalitatea sa şi nici forţa armată libiană din care face parte acest pilot.

Începând cu 4 aprilie, trupele mareşalului Khalifa Haftar, omul forte al estului libian, s-au angajat într-o ofensivă militară pentru a cuceri capitala Tripoli, sediul Guvernului de uniune naţională (GNA) al lui Fayez al-Sarraj, recunoscut de ONU.

Potrivit ONU, peste 100.000 de persoane au fugit de lupte şi raiduri aeriene în bătălia de la Tripoli, într-o ţară subminată din 2011 de luptele pentru putere între miliţii.

Citeşte şi: ‘Slujitorul poporului’ câştigă alegerile parlamentare din Ucraina

Fotografiile arată că acest L-39, un avion de antrenament ce poate fi folosit în luptă, transporta două bombe, fără a fi posibil să se confirme natura lor.

Potrivit paginii oficiale a GNA, avionul aparţine adversarilor săi, forţele loiale mareşalului Haftar.

Diferite surse au menţionat o “problemă de navigaţie”, în timp ce altele s-au referit la un pilot “libian care ar fi dezertat refuzând să-şi bombardeze concetăţenii”, aşa cum s-a întâmplat deja în 2011 şi 2014.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni Mai multe teorii ale conspirației legate de uraganul Helene au...

Cele mai cool 38 de cartiere din lume

Cele mai cool 38 de cartiere din lume Time Out a anunțat care sunt zonele la modă care trebuie vizitate, un cartier din Marsilia fiind...

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei Vești bune pentru șoferi. Amenda automată pentru lipsa rovinietei pe drumurile naționale ar putea dispărea....

Misterul disparițiilor cercetătorilor ruși. Temerile lui Putin

Misterul disparițiilor cercetătorilor ruși. Temerile lui Putin În ultimii șase ani, 12 cercetători ruși implicați în dezvoltarea rachetelor hipersonice au fost arestați, iar unii au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.