X

Un avion de război rusesc a bombardat din greşeală Belgorodul! Doi oameni au fost răniţi!

Autorităţile ruse au anunţat că unul din avioanele sale de război a pierdut joi seară muniţie deasupra oraşului Belgorod, situat în apropierea graniţei cu Ucraina, după ce autorităţile locale au raportat o explozie puternică care a rănit două persoane şi a creat un crater imens în oraş, informează AFP, potrivit agerpres.

“În timpul zborului aeronavei Su-34 ale Forţelor Aerospaţiale deasupra oraşului Belgorod s-a produs o cădere anormală a muniţiei de aviaţie”, a declarat Ministerul rus al Apărării.

Citeşte şi: Unde dai şi unde crapă! Criza reformei pensiilor iniţiată de Macron o ridică pe Marine Le Pen în sondajele din Franţa – Black News

Declaraţia preluată de agenţiile de presă ruse adaugă că incidentul a avut loc la ora locală 22:15 (19:15 GMT).

Avioanele ruseşti efectuează în mod regulat incursiuni peste Belgorod de la lansarea ofensivei în Ucraina, în februarie 2022.

Oficialii locali au raportat o explozie puternică în Belgorod joi seara, spunând că explozia a lăsat un crater în centrul oraşului şi a rănit două femei.”A avut loc o explozie”, a informat guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, adăugând că explozia a produs un crater cu un diametru de 20 de metri într-o intersecţie din centrul oraşului.

Citând un bilanţ intermediar, Gladkov a spus că o femeie a fost spitalizată pentru o accidentare la cap, în timp ce o alta a fost tratată la faţa locului.

“Geamurile unui bloc de apartamente din apropiere au fost avariate, suflul exploziei a avariat mai multe maşini parcate şi a doborât stâlpi de electricitate”, a adăugat el pe Telegram.

Guvernatorul Viaceslav Gladkov şi primarul Valentin Demidov au postat pe reţelele de socializare fotografii cu pagubele produse.

Citeşte şi: De ce Europa și America vor gândi întotdeauna diferit referitor la China – Black News

Regiunea rusă Belgorod, aflată în vecinătatea Ucrainei, este afectată în mod regulat de tiruri, mortale uneori, şi care sunt atribuite Ucrainei de către Moscova.

În ianuarie, Viaceslav Gladkov a declarat că 25 de persoane au fost ucise şi peste 90 au fost rănite în regiune de la începutul ofensivei. În octombrie 2022, un SU-34 s-a prăbuşit peste o clădire rezidenţială din oraşul Yeisk, în sudul Rusiei, aflat în apropierea graniţei cu Ucraina, ucigând 16 persoane, inclusiv mai mulţi copii. În iulie 2022, Gladkov a susţinut că explozii produse în apropierea centrului oraşului Belgorod au ucis cel puţin patru persoane şi au rănit alte patru. Armata rusă a susţinut apoi că a doborât trei rachete ucrainene care vizau oraşul.

Tags: avionBelgorodrusiaSU-34ucrainaValentin DemidovViaceslav Gladkov
Categorii: Război in Ucraina