X

Un avion de vânătoare rus a interceptat o aeronavă-spion americană – VIDEO

Un avion de vânătoare rus de tip Su-27 a interceptat un aparat de recunoaştere american care se apropia de spaţiul aerian al Rusiei deasupra Mării Baltice, a anunţat joi Ministerul Apărării de la Moscova, într-un comunicat de presă citat de agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Avionul rus s-a apropiat de ţintă la o distanţă sigură şi a identificat-o drept un avion de recunoaştere de tipul RC-135 aparţinând Forţelor Aeriene ale SUA, potrivit sursei citate.

Vezi și: Președintele Braziliei critică carnavalul și difuzează imagini obscene – VIDEO

“Avionul de vânătoare rus s-a întors în siguranţă la bază după ce aparatul străin s-a îndepărtat de frontiera rusă”, se menţionează în comunicatul difuzat de Ministerul Apărării rus.

Sputnik News, grupul media rus controlat de Kremlin, a postat pe site-ul său un video de 17 secunde, dat publicităţii de Ministerul Apărării rus, în care se precizează că incidentul a avut loc miercuri şi că misiunea aparatului Su-27 a fost de “a identifica originea ţintei şi de a o intercepta”.

Citește și: Huawei dă în judecată guvernul Statelor Unite

Potrivit Sputnik News, imaginile, filmate din cabina avionului Su-27, “arată cum avionul de luptă rus, ultramanevrabil, se apropie în siguranţă din spate şi urmăreşte avionul de recunoaştere american”. Ora exactă a interceptării nu a fost făcută publică.

Tags: marea balticaRC-135rusiaSu-27SUA
Categorii: Știrile zilei