Un avion militar american s-a prăbuşit în Hawaii (VIDEO). Pilotul, în stare gravă, a fost salvat de o barcă cu pânze

Publicat:

Un pilot aparţinând Forţelor Aeriene din Hawaii se află în stare gravă după ce avionul său s-a prăbușit miercuri în largul coastei din Honolulu în timpul unui exercițiu militar, au declarat autoritățile americane, relatează Associated Press, potrivit mediafax.

Pilotul avionului Hawker Hunter a ieșit în siguranță din avion, a anunţat baza aeriană Pearl Harbor-Hickam. El a fost inițial salvat de o barcă cu pânze privată și transportat apoi la Garda de Coastă a SUA.


Vezi şi: Accident feroviar în Turcia! Sunt zeci de morţi şi răniţi! – VIDEO

Purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgență din Honolulu, Dustin Malama, a declarat pilotul că în vârstă de 47 de ani prezenta traumatisme multiple și a fost dus la un spital.

Purtătorul de cuvânt al Administrației Aviației Federale, Ian Gregor, a declarat că un avion Hawker Hunter s-a prăbuşit în ​​ocean în jurul orei locale 14:25 după ce a decolat de pe aeroportul din Honolulu.

Pilotul a fost găsit la aproximativ 5 kilometri sud de Oahu, lângă Insula Nisipului din Honolulu, a declarat Paza de Coastă americană.

Citeşte şi: Un al doilea cetăţean canadian a fost reţinut în China

Pilotul participa la un exercițiu militar numit Sentry Aloha, care a fost temporar suspendat după accident. Garda Națională Aeriană din Hawaii găzduia exercițiul, care a implicat aproximativ 800 de persooane și 30 de avioane din nouă state.

Cauza prăbușirii era în curs de investigare, au anunţat reprezentanţii armatei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Water Day – Marea bălăceală în Parcul ‘La Izvor’ din Chişinău

Water Day - Marea bălăceală în Parcul 'La Izvor' din Chişinău Centrul Municipal de Tineret din Chişinău a organizat în Parcul „La Izvor” din capitală...

Mai multă siguranță pentru portul Internațional Liber Giurgiuleşti

Mai multă siguranță pentru portul Internațional Liber Giurgiuleşti Țările NATO de la Marea Neagră -Turcia, România și Bulgaria - au început o operațiune comună pentru...

Șeful Interpol Moldova rămâne în arest preventiv

Șeful Interpol Moldova rămâne în arest preventiv Șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu, va mai sta 30 de zile în arest preventiv la domiciliu. Decizia a...

Teatrul ‘Luceafărul’ se retrage din proiectul ‘Invizibil’

Teatrul 'Luceafărul' se retrage din proiectul 'Invizibil' Teatrul „Luceafărul” se retrage din proiectul „Invizibil”. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a instituției...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.