X

Un avion militar american s-a prăbuşit în Hawaii (VIDEO). Pilotul, în stare gravă, a fost salvat de o barcă cu pânze

Un pilot aparţinând Forţelor Aeriene din Hawaii se află în stare gravă după ce avionul său s-a prăbușit miercuri în largul coastei din Honolulu în timpul unui exercițiu militar, au declarat autoritățile americane, relatează Associated Press, potrivit mediafax.

Pilotul avionului Hawker Hunter a ieșit în siguranță din avion, a anunţat baza aeriană Pearl Harbor-Hickam. El a fost inițial salvat de o barcă cu pânze privată și transportat apoi la Garda de Coastă a SUA.

Vezi şi: Accident feroviar în Turcia! Sunt zeci de morţi şi răniţi! – VIDEO

Purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgență din Honolulu, Dustin Malama, a declarat pilotul că în vârstă de 47 de ani prezenta traumatisme multiple și a fost dus la un spital.

Purtătorul de cuvânt al Administrației Aviației Federale, Ian Gregor, a declarat că un avion Hawker Hunter s-a prăbuşit în ​​ocean în jurul orei locale 14:25 după ce a decolat de pe aeroportul din Honolulu.

Pilotul a fost găsit la aproximativ 5 kilometri sud de Oahu, lângă Insula Nisipului din Honolulu, a declarat Paza de Coastă americană.

Citeşte şi: Un al doilea cetăţean canadian a fost reţinut în China

Pilotul participa la un exercițiu militar numit Sentry Aloha, care a fost temporar suspendat după accident. Garda Națională Aeriană din Hawaii găzduia exercițiul, care a implicat aproximativ 800 de persooane și 30 de avioane din nouă state.

Cauza prăbușirii era în curs de investigare, au anunţat reprezentanţii armatei.

Tags: avion militaravion prabusithawaiiHawker HunterhonoluluInsula NisipuluioahuPearl Harbor-HickamSentry AlohaSUA
Categorii: Știrile zilei