X

Un avion militar ucrainean s-a prăbuşit cu 14 persoane la bord

Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa când un avion militar ucrainean s-a prăbuşit joi în apropiere de Kiev. În total 14 persoane se aflau la bordul aparatului Antonov An-26, a anunţat serviciul pentru situaţii de urgenţă, informează DPA, potrivit agerpres.

Avionul s-a prăbuşit în apropiere de localitatea Trîpillea, la aproximativ 50 de kilometri sud de capitala ucraineană, a precizat aceeaşi sursă. Cauza prăbuşirii este neclară deocamdată, dar aceasta s-a produs în timpul unei operaţiuni de atac de amploare al Rusiei asupra ţării, în care trupele ruseşti atacă instalaţii militare – inclusiv aerodromuri şi sisteme antiaeriene.

Citeşte şi: A început RĂZBOIUL în Ucraina: Explozii la Kiev şi în mai multe oraşe din ţară – Black News

Anterior, Ministerul ucrainean al Apărării a comunicat că trupe ruseşti au atacat un aerodrom din apropierea capitalei ucrainene Kiev, cel puţin trei elicoptere ruseşti fiind ulterior doborâte, relatează DPA. Dar nu a existat nicio confirmare independentă a informaţiilor conform cărora trupe ruseşti au preluat controlul asupra aeroportului.

Aerodromul Hostomel este situat la aproximativ 30 de kilometri nord-vest de centrul capitalei ucrainene.

Citeşte şi: Rusia încearcă să-şi justifice la ONU atacul asupra Ucrainei: ‘Nu suntem agresivi faţă de poporul ucrainean, ci faţă de junta la putere la Kiev’ – Black News

Un consilier al ministrului ucrainean de interne, Anton Heraşcenko, a redistribuit pe Facebook videoclipuri cu ceea ce a spus că sunt elicoptere ruseşti care au fost doborâte.

Tags: Anton Heraşcenkoavion prabusitkievrusiaTrîpilleaucraina
Categorii: Diaspora