X

Un avion neozeelandez întors din drum după 5 ore de zbor, după ce nu a primit autorizaţie de a ateriza în China

Un avion de linie neozeelandez care lega Auckland de Shanghai a fost întors din drum după cinci ore de zbor, după ce nu a primit autorizaţie de a ateriza în China, a anunţat compania duminică, transmite France Presse, scrie agerpres.

Compania naţională neozeelandeză Air New Zealand precizează într-un comunicat că din cauza “unui detaliu tehnic (…) aparatul ce asigură acest serviciu nu are autorizaţia autorităţilor de reglementare chineze de a ateriza în China”.

Citește și : „Vestele galbene”, actul 13: 50.000 de manifestanţi în toată Franța

După ce avionul s-a întors la Auckland, pasagerii au primit un mesaj text de la companie anunţându-i că zborul lor a fost reprogramat pentru duminică seară.

Pasagerii au explicat că au fost informaţi de către pilot la mijlocul zborului că avionul nu a fost autorizat să aterizeze în China şi trebuie să se întoarcă.

“La mijlocul zborului, pilotul ne-a informat că autorităţile chineze nu au dat autorizaţia de a ateriza acestui avion şi că trebuie să ne întoarcem”, a declarat cotidianului New Zealand Herald unul dintre pasageri, Eric Hundman, profesor la New York University din Shanghai.

Citește și : Cazul Skripal: Un posibil al treilea suspect şi ramificaţii în Bulgaria

“Mă surprinde că Air New Zealand a lăsat un avion încărcat cu pasageri să decoleze fără să se asigure că ar putea ateriza la Shanghai”, a remarcat el.

Tags: Air New ZealandAucklandavionChinaShanghai
Categorii: Știrile zilei