X

Un avocat al familiei lui George Floyd salută drept ‘istorică’ sentinţa fostului poliţist Derek Chauvin

Un avocat al familiei lui George Floyd a salutat drept ”istorică” sentinţa de 22 de ani şi jumătate de închisoare împotriva poliţistului alb Derek Chauvin care l-a ucis pe afro-americanul de 40 de ani, potrivit agerpres

”Această sentinţă istorică aduce familia Floyd şi naţiunea noastră cu un pas mai aproape de vindecare, oferind o încheiere şi responsabilitate”, a declarat Ben Crump într-un comunicat citat de DPA.

Citește și : Derek Chauvin, condamnat la 22 de ani şi jumătate de închisoare pentru uciderea afro-americanului George Floyd

”Pentru prima dată, un ofiţer de poliţie care a luat pe nedrept viaţa unui bărbat de culoare a fost tras la răspundere”, a spus el.

”Zi după zi, an după an, poliţia ucide oameni de culoare fără consecinţe. Dar astăzi, odată cu sentinţa lui Chauvin, facem un pas important înainte – ceva ce era de neimaginat cu foarte puţin timp în urmă”.

”Cei care şi-au ridicat vocea pentru a cere dreptate pentru George Floyd trebuie să ştie că activismul lor a făcut diferenţa”, a subliniat avocatul.

Citește și : Armata rusă lansează exerciţii militare în Marea Mediternană în plin dezacord cu Regatul Unit

Tags: Ben CrumpDerek ChauvinGeorge Floydinchisoare
Categorii: Știrile zilei