Un avocat austriac recunoaşte furtul a 20 kg de aur cu ajutorul unor complici români

Publicat:

Un fost avocat austriac şi-a recunoscut implicarea într-un jaf prin care unei septuagenare i-au fost furate din locuinţă lingouri de aur în valoare de 700.000 de euro, cu ajutorul unor spărgători români, a declarat luni apărătorul său, transmit dpa şi AFP, conform agerpres.

Potrivit actului de inculpare, avocatul, în vârstă de 42 de ani, şi victima, de 78 de ani, legaseră o relaţie de prietenie datorită pasiunii comune pentru muzica de operă. Cei doi asistau frecvent împreună la spectacole la Viena şi în străinătate.


Citește și : Donald Trump se declară deschis unui nou acord nuclear cu Iranul

Femeia i-a dezvăluit mai tânărului ei prieten că îşi ţinea întreaga avere, constând în 20 kg de aur, în apartamentul său din Viena.

Procurorii îl acuză pe suspect că i-ar fi livrat informaţia unui român, un infractor condamnat pe care îl apărase ca avocat. Austriacul i-a furnizat complicelui fotografii ale apartamentului şi ale sistemului de alarmă.

În rechizitoriu se arată că, potrivit unui plan minuţios pus la punct, avocatul şi-a invitat victima la el acasă, în septembrie trecut, la o degustare de vin în noaptea jafului.

După ce românul şi un al doilea spărgător nu au reuşit să găsească lingourile, avocatul a izbutit să afle de la femeie locul exact unde erau ţinute acestea, şi a invitat-o din nou a doua zi. De această dată, spărgătorii au avut succes. Ei au dispărut însă împreună cu prada şi de atunci sunt daţi dispăruţi.

Citește și : Oficiali ruşi vor vizita Washingtonul (Rand Paul)

Avocatul suspectului a declarat pentru agenţia austriacă APA că acesta va pleda vinovat în instanţă. Suspectul susţine însă că a fost intimidat de români pentru a lua parte la infracţiune.

Fostul avocat, care a fost radiat din barou, se află în arest preventiv din februarie şi a dat asigurări că va rambursa prejudiciul. ‘Deţine două apartamente care vor fi scoase la vânzare cât mai curând posibil’, a declarat apărătorul său, Werner Tomanek.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic Mai mulți ghizi din Republica Moldova au participat la turul de familiarizare...

Recean, întâlnire cu Ansamblul „Frunza nucului”; Piesa „Dă-mă, mamă, după Iura”, interpretată în fața premierului // VIDEO

Recean, întâlnire cu Ansamblul „Frunza nucului”; Piesa „Dă-mă, mamă, după Iura”, interpretată în fața premierului // VIDEO Prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul vizitei sale de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.