Un avocat este acuzat de falsificarea de probe în instanţă

Publicat:

Un avocat este acuzat de falsificarea de probe în instanţă

Un avocat, reprezentantul unei companii de creditare, este învinuit de procurorii anticorupție că a falsificat niște probe, ca să obțină controlul asupra unui proces de lichidare a unei firme, anunţă Procuratura Anticorupție, care a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a respectivului avocat.

„Cauza penală a fost pornită în mai 2023, de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în baza unui denunț, ulterior fiind expediată Procuraturii Anticorupție, investigația fiind efectuată în comun cu Centrul Național Anticorupție.


Un avocat este acuzat de falsificarea de probe în instanţă

Potrivit probelor administrate, învinuitul, acționând în calitate de reprezentant al companiei de creditare, în cadrul procesului de insolvabilitate intentat în privința unei companii debitoare, urmărind scopul obținerii controlul asupra procesului de insolvabilitate și intenționând să desemneze un anumit lichidator și să obțină o hotărâre judecătorească favorabilă în acest sens – a recurs la falsificarea documentelor legate de adunarea generală a creditorilor care a avut loc în cadrul procesului de insolvabilitate”, ne informează acuzatorii de stat.

Vezi şi: Iranul îi acuză pe americani că au aprobat atacul asupra consulatului la Damasc – VIDEO – Stiripesurse.md

Potrivit probatoriului, învinuitul a înregistrat niște date false în documentele legate de adunarea generală a creditorilor, a schimbat locul desfășurării adunării și a inventat motive pentru absența unuia dintre lichidatori. Astfel el și-a asigurat desemnarea unui lichidator dorit de el.

„Ulterior, aceste documente falsificate au fost prezentate instanței de insolvabilitate a Judecătoriei Chișinău, sediul Central pentru a influența decizia judecătorească în favoarea grupului de creditori”, ne mai informează procurorii prin intermediul unui comunicat.

Un avocat este acuzat de falsificarea de probe în instanţă

Învinuitul nu și-a recunoscut vinovăția, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Dacă va fi găsit culpabil de comiterea infracțiunilor de falsificare a probelor, acesta riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 42 500 – la 57 500 lei, sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 – la 240 de ore. În ambele cazuri cu/sau fără privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

În același timp, menționăm, că persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp, cât vinovăția sa nu este constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io – Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io - Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar Jupiter ascunde...

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.