Un baraj din Myanmar s-a rupt și a inundat mai multe localități. Principala autostradă din țară a fost închisă

Publicat:

Un baraj din centrul statului Myanmar s-a rupt inundând un oraș din apropiere și două sate, precum și o autostradă ce leagă cele mai importante trei orașe ale țării Yangon, Mandalay și capitala Naypyitaw, a transmis Departamentul de Pompieri din Myanmar pe pagina sa de Facebook, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Departamentul de ompieri din Myanmar a trimis o echipă la barajul de irigare Swar după ce a fost rupt de apă la ora locală 5:30, înundând orașul Swar din apropiere și două sate.


Citește și: Iranul a arestat zeci de spioni infiltrați în agențiile de stat

Nu au existat rapoarte imediate despre victime.

Deversorul barajului a fost spart și a inundat cele două sate în apropierea drumului de autostradă “, a transmis Departamentul de Pompieri pe pagina sa de Facebook. De asemenea, apa a afectat părți din orașul Swar, a spus acesta.

Oficialii de incendiu au închis podul autostrăzii Yangon-Mandalay în zona Swar.

Ziarul local Kumudra a postat un videoclip pe Facebook, în care comandantul șef al armatei din Myanmar, Min Aung Hlaing, vizitează zona inundată.

Citește și: Incendiu la bordul unui feribot din Grecia. Sute de pasageri au fost evacuați

“Echipa lucrează acum pentru salvare și pentru acțiunile necesare”, a declarat un oficial de pompieri care a refuzat să-și dea numele.

Ploile puternice cauzate anual de muson în Myanmar au generat inundații generalizate care au evacuat peste 100.000 de persoane, iar cel puțin 11 persoane au murit în luna iulie a acestui an.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Electorala 2024 | A început expedierea buletinelor pentru cetățenii care vor vota prin corespondență, anunță MAE

Electorala 2024 | A început expedierea buletinelor pentru cetățenii care vor vota prin corespondență, anunță MAE Ministerul Afacerilor Externe a început să expedieze plicurile cu...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Scandal după ce o sportivă din Ungaria a insultat un arbitru român şi a postat mesajul: ‘Urâm România de rahat!’

Scandal după ce o sportivă din Ungaria a insultat un arbitru român şi a postat mesajul: 'Urâm România de rahat!' În semifinala de la dublu...

Ce au ales să învețe liceenii în acest an? Topul celor mai solicitate discipline opționale

Ce au ales să învețe liceenii în acest an? Topul celor mai solicitate discipline opționale În luna mai, elevii din Republica Moldova au avut ocazia...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.