X

Un bărbat a atacat cu toporul clienţii din restaurantele chinezeşti din Noua Zeelandă – VIDEO

Un bărbat înarmat cu un topor a fost arestat după ce atacat oameni la întâmplare în trei restaurante chinezeşti din Noua Zeelandă luni seară, a anunţat poliţia marţi, relatează dpa, potrivit agerpres.

Trei persoane au fost rănite, dintre care una grav, după ce bărbatul a pătruns în restaurantele din Auckland şi a început, potrivit relatărilor martorilor, să lovească clienţi la întâmplare cu un topor.

Citeşte şi: Lungul drum al mâlului produs de distrugerea barajului de la Kahovka. Ce riscuri sunt pentru litoralul românesc – Black News

Bărbatul de 24 de ani a fost arestat la locul unuia dintre atacuri, a anunţat poliţia marţi dimineaţă.

Comandantul din zona Waitemata de Est, Stefan Sagar, a declarat că poliţia nu deţine probe care să sugereze că a fost vorba de un atac motivat rasial.

“Realizăm cât de înspăimântător a fost acest incident pentru cei implicaţi şi pentru comunitatea mai largă şi ne asigurăm că atât victimele, cât şi prietenii şi familiile lor beneficiază de sprijin”, a declarat el.

Citeşte şi: Macron și prințul moștenitor saudit: interese nu întotdeauna convergente – Black News

Bărbatul inculpat pentru incident, de origine chineză, a apărut marţi în faţa unui tribunal. Tribunalul a interzis prezenţa media la audiere.

Potrivit lui Stefan Sagar, poliţia nu caută pe nimeni altcineva în legătură cu incidentul. Cei răniţi sunt în continuare spitalizaţi, a adăugat el.

Tags: atacAucklandNoua ZeelandaStefan SagartoporWaitemata de Est
Categorii: Știrile zilei