X

Un bărbat a fost inculpat pentru uciderea unei profesoare găsite moartă într-un parc din Londra

Justiţia britanică a decis marţi să plaseze în detenţie provizorie un bărbat inculpat pentru uciderea Sabinei Nessa, o profesoară de 28 de ani găsită moartă săptămâna trecută într-un parc din Londra, un caz care a redeschis dezbaterea asupra siguranţei femeilor, relatează AFP, potrivit agerpres

Arestat duminică, Koci Selamaj, originar din Eastbourne (sudul Angliei), a fost inculpat luni seară pentru uciderea tinerei. Bărbatul de 36 de ani a compărut marţi în faţa tribunalului Willesden Magistrates, din Londra, asistat de un interpret albanez.

Citește și : Pfizer pregăteşte o pastilă anti-COVID-19

El urmează să compară în faţa instanţei din nou joi, de această dată în faţa tribunalului penal Old Bailey.

Avocatul lui Koci Selamaj, Aidan Harvey, a declarat că clientul său intenţionează să pledeze nevinovat.

Sabina Nessa, profesoară din sud-estul Londrei în vârstă de 28 de ani, a dispărut pe 17 septembrie în timp ce se deplasa între locuinţă şi un bar aflat la cinci minute de mers pe jos. Un trecător a descoperit cadavrul a doua zi, în jurul orei 17.30, ascuns sub un morman de frunze, potrivit agenţiei de presă britanice PA.

Vineri seară, sute de persoane s-au adunat în sud-estul Londrei, cu flori, lumânări sau pancarte, pentru a-şi manifesta solidaritatea faţă de apropiaţii victimei.

Citește și : UE deblochează 5,4 miliarde de euro pentru a ajuta statele membre

Uciderea Sabinei Nessa are loc la doar câteva luni după cea a lui Sarah Everard, o londoneză de 33 de ani atacată în plină stradă la începutul lui martie, în timp ce se întorcea pe jos acasă. Acest caz a bulversat Regatul Unit şi a relansat dezbaterea privind siguranţa femeilor în spaţiul public.

Tags: EastbournelondraWillesden Magistrates
Categorii: Diaspora