X

Un bărbat a murit după ce a fost mușcat de păianjen. Era în vacanță

Un bărbat a murit după ce a fost mușcat de păianjen. Era în vacanță

Un bărbat a murit după ce a fost mușcat de un păianjen pustnic mediteranean, în Grecia. Incidentul este unul foarte rar și atipic și nu a mai fost înregistrat un astfel de caz în țară.

Bărbatul avea 48 de ani și era din regiunea grecească Boeotia, însă se afla în vacanță în vestul Peloponezului. A murit în după-amiaza zilei de joi, 8 august, după ce a fost internat în secția de Terapie Intensivă a Spitalului din Pyrgos, relatează Greek Reporter, potrivit stiripesurse.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Victima a ajuns la spital după ce a fost mușcată de un păianjen pustnic mediteranean. Bărbatul a mers la ortoped prima dată, după ce a fost mușcat, deoarece suferea din cauza unor dureri puternice la nivelul piciorului. Starea lui a fost stabilă inițial, însă s-a deteriorat foarte rapid, până la deces.

Păianjenul pustnic mediteranean este înrudit cu păianjenul pustnic maro, care este considerat unul dintre cei mai veninoși din lume. Biologul grec Antonia Cheretaki a explicat pentru sursa citată că această specie de păianjeni preferă climatul cald și trăiește mai ales în întuneric, astfel că se adăpostește în grămezi de lemne, în frunze sau între pietre.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Păianjenul pustnic mediteranean are pe cap o pată distinctivă, întunecată, în formă de vioară, dar aceasta nu este întotdeauna ușor de distins de alți păianjeni maro.

”Dacă aveți suspiciuni că ați fost mușcat de un astfel de păianjen, trebuie să ajungeți cât mai repede la spital. Tratamentul precoce este extrem de important, în special pentru copii și vârstnici, care tind să aibă simptome mai agresive”, a mai spus Antonia Cheretaki.

Tags: greciapăianjenvacanta
Diverse