X

Un bărbat a murit după ce poliţia germană a folosit împotriva lui electroşocuri

Un bărbat pentru a cărui arestare poliţia a folosit un pistol cu electroşocuri în oraşul Hanovra a murit în aceeaşi zi, au anunţat marţi procurorii, potrivit DPA şi agerpres.

Poliţia a folosit arma, un dispozitiv care transmite un şoc electric pentru a mobiliza ţinta fără a produce răni fizice grave, asupra acestui bărbat de 39 de ani la primele ore ale zilei de vineri.

Citeşte şi: Facebook dezvăluie cauza care a provocat avaria majoră la nivel global – Black News

El a murit la spital în aceeaşi zi. Va fi realizată o autopsie pentru a stabili cauza decesului. Rezultatele investigaţiilor medico-legale sunt aşteptate într-o săptămână.

“A existat o situaţie ameninţătoare”, a declarat un purtător de cuvânt al procuraturii din landul Saxonia Inferioară. Acesta a spus că numai ofiţerii din unităţile speciale ale poliţiei (SEK) au voie să folosească astfel de pistoale cu electroşocuri, pentru că sunt singurii instruiţi să le utilizeze.

Citeşte şi: 400 de migranţi au fost prinşi la graniţa Germaniei cu Polonia – Black News

Potrivit raportului poliţiei, un bărbat a sunat la numărul de urgenţă şi a oferit nişte informaţii confuze. Când poliţiştii au ajuns la adresa sa, el i-a ameninţat cu un cuţit şi cu un obiect de metal.

Poliţiştii i-au confiscat cuţitul şi au chemat trupele SEK, care au folosit pistolul cu electroşocuri asupra sa. După ce starea i s-a înrăutăţit, bărbatul a fost dus la spital, unde a murit vineri seară. 

Tags: electroşocurigermaniaHanovrapolitieSaxonia Inferioarăunităţile speciale ale poliţiei (SEK)
Categorii: Diaspora