X

Un bărbat a tras asupra unui grup de protestatari în New Delhi, rănind o persoană

Un bărbat înarmat a rănit un manifestant în capitala Indiei, New Delhi, trăgând asupra unei acţiuni sit-in a unor studenţi care protestează de o lună şi jumătate împotriva legii controversate asupra cetăţeniei, a anunţat poliţia indiană, potrivit AFP, scrie agerpres.

Suspectul, care invocă hinduismul pe profilul său de Facebook şi care îşi afişează acolo opoziţia faţă de manifestaţii, a deschis focul la începutul după-amiezii cu un pistol, în exteriorul Universităţii Jamia Millia Islamia. El a fost arestat de poliţie.

Citește și : HARTA teritoriilor afectate de coronavirusul MUTANT

Acest incident a survenit în ziua de comemorare a asasinării lui Mahatma Gandhi, în 1948, de către un extremist hindus.

Imagini video care circulă pe reţelele sociale îl arată pe tânărul bărbat înarmat strigând, în direcţia manifestanţilor, “Iat-o libertatea voastră” şi “Trăiască poliţia din Delhi”.

Premierul indian Narendra Modi se confruntă din decembrie cu o mişcare de contestare persistentă începută după votarea unei legi privind cetăţenia, considerată discriminatorie la adresa musulmanilor de către detractorii săi şi care a cristalizat mişcările de opoziţie faţă de guvernul naţionalist hindus.

Cu puţin timp înainte de a trage, bărbatul înarmat s-a filmat în direct pe Facebook mergând spre protestatari.

Citește și : 6000 de oameni sunt BLOCAŢI pe un vas de croazieră în Civitavecchia. Sunt suspiciuni de INFECTARE cu coronavirusul chinezesc

“Pentru ultima mea călătorie, duceţi-mă acoperit cu şofran şi înălţaţi laude zeului Ram”, a notat el într-un mesaj pe reţeaua socială. Şofranul este culoarea hinduismului şi a partidului şefului de guvern.

La sfârşitul zilei, mii de persoane se adunau în faţa universităţii Jamia într-o confruntare faţă în faţă tensionată cu poliţia.

Tags: Jamia Millia IslamiaNarendra ModiNew Delhiprotestatari
Categorii: Știrile zilei