X

Un bărbat care a participat la asaltul Capitoliului a fost arestat în apropiere de casa lui Obama

Un bărbat care a participat la asaltul asupra Capitoliului şi pe numele căruia exista un mandat de arestare a fost arestat joi în apropiere de reşedinţa fostului preşedinte Barack Obama, la Washington, informează agenţia EFE, potrivit agerpres.

Bărbatul, identificat de autorităţi ca fiind Taylor Taranto, în vârstă de 37 de ani, a fost reperat şi urmărit de un agent al Secret Service în apropierea locuinţei fostului preşedinte (2009-2017), a relatat presa americană.

Citeşte şi: Putin, Prigojin și pericolul unui dezastru – Black News

Taranto, care avea un mandat de arestare emis pe numele său de poliţia din Washington pentru implicarea în asaltul din 6 ianuarie 2021 asupra clădirii Congresului american, se afla într-o furgonetă în momentul în care a fost arestat.

În interiorul vehiculului, autorităţile au găsit mai multe arme şi materiale pentru fabricarea de explozibili, potrivit presei.

Nu se ştie dacă fostul preşedinte şi soţia sa, Michelle Obama, se aflau la reşedinţă.

Autorităţile îl aveau în vizor pe Taranto pentru că acesta postase mai multe mesaje de ameninţare pe reţelele de socializare, precum Truth Social, platforma fostului preşedinte Donald Trump (2017-2021), la adresa unei personalităţi publice, a indicat CBS.

Pe 6 ianuarie 2021, aproximativ 10.000 de persoane au manifestat în faţa Capitoliului şi circa 800 de persoane au năvălit în clădirea Congresului în încercarea de a opri ratificarea victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale în faţa lui Trump.

Peste 1.000 de persoane au fost inculpate în atacul asupra Capitoliului, dintre care aproape 600 au pledat vinovate.

Citeşte şi: ”Ancora” estică a NATO vrea mai multe trupe americane pentru a descuraja Rusia

Potrivit Biroului procurorului pentru Districtul Columbia, 310 persoane au fost condamnate la pedepse cu închisoarea cuprinse între câteva zile şi aproape două decenii.

Cea mai mare sentinţă de până acum a fost pronunţată împotriva fondatorului grupului de extremă dreapta Oath Keepers, Stewart Rhodes, care a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru rebeliune.

Tags: barack obamaCapitoliuDistrictul ColumbiaDonald TrumpMichelle ObamaOath KeepersSecret ServiceStewart RhodesTaylor TarantoTruth Socialwashington
Categorii: Știrile zilei