Un bărbat cu postări extremiste, condamnat în Marea Britanie la peste 5 ani de închisoare pentru incitare la terorism

Publicat:

Un bărbat care s-a bucurat de moartea profesorului francez Samuel Paty, decapitat în octombrie 2020 în zona Parisului, a fost condamnat joi, în Marea Britanie, la cinci ani şi jumătate de închisoare pentru incitare la terorism, transmite AFP, potrivit agerpres.   

Ajmal Shahpal, 41 de ani, fusese deja găsit vinovat în martie, de către un tribunal din Birmingham, pentru incitare la terorism, pentru că a postat mai multe mesaje pe Twitter care încurajau “comiterea, pregătirea sau luarea în considerare a unor acte teroriste”.


Citește și : Număr record de 71,1 milioane de persoane deplasate pe plan intern în 2022 (raport)

Printre acestea, el l-a numit pe ucigaşul lui Samuel Paty ca fiind “curajos ca un leu” şi a postat pe Twitter o imagine cu capul tăiat al profesorului, afirmând că “insolentul a fost trimis în iad”.

“Aţi exprimat o ideologie musulmană extremistă, inclusiv uciderea prin decapitare a oricărei persoane considerate că a comis o blasfemie contra religiei dumneavoastră” , a spus judecătorul Melbourne Inman la pronunţarea verdictului.

Ajmal Shahpal, din Kashmir, a fost arestat în martie 2021 după ce a scris pe Twitter mesaje de susţinere a unui partid politic pakistanez care susţinea uciderea persoanelor acuzate de blasfemie.

În cadrul procesului, Ajmal Shahpal s-a apărat susţinând că el doar redistribuia pe Twitter ideile altor persoane “pentru a câştiga abonaţi”.

Citește și : Peskov: Operaţiunea Rusiei în Ucraina este foarte dificilă

La 16 octombrie 2020, profesorul Samuel Paty a fost decapitat în plină zi, în apropierea şcolii din suburbia pariziană Conflans-Saint-Honorine unde preda, de Abdullah Anzorov, un tânăr de 18 ani de origine cecenă. Atacatorul, împuşcat mortal de poliţie, dorea să se răzbune pe profesor pentru că acesta le arătase elevilor săi în vârstă de 13 ani caricaturi cu profetul Mahomed în timpul unui curs referitor la libertatea de exprimare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.