Un bărbat de 24 de ani, în arest sub suspiciunea de planificare a unui atac terorist în oraşul german Offenbach

Publicat:

Un bărbat de 24 de ani a rămas în arest după ce autorităţile germane au reţinut trei bărbaţi în oraşul Offenbach (vest) sub suspiciunea de planificare a unui atac terorist, au anunţat miercuri procurorii la Frankfurt, informează DPA, potrivit agerpres.

Bărbatul în cauză ar fi putut încerca să fugă, a declarat purtătoarea de cuvânt Nadja Niesen, citată de DPA. Ceilalţi doi bărbaţi reţinuţi marţi împreună cu el au fost eliberaţi.


Citește și : Ion Chicu, candidatul propus de Dodon pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova

Toţi trei sunt suspectaţi că sunt susţinători ai Statului Islamic şi că au planificat un atac pe motive religioase cu scopul de a provoca victime.

Bărbatul reţinut, un german de origine macedoneană, ar fi achiziţionat produse chimice şi alte echipamente pentru a fabrica un dispozitiv exploziv şi a încercat de asemenea să-şi procure o armă de foc pe internet.

El a intrat în atenţia autorităţilor pentru activitatea sa infracţională din trecut şi ca islamist. Bărbatul a apărut în instanţă flancat de poliţişti înarmaţi ale căror feţe erau acoperite.

Citește și : Florence Parly: Statele europene ar trebui să constituie un ‘pilon’ în cadrul NATO

Aceşti bărbaţi au intrat în atenţia autorităţilor la sfârşitul lunii trecute.

Aproximativ 170 de oficiali au fost implicaţi marţi în razii la trei case din Offenbach. Ceilalţi doi suspecţi au vârsta de 21 şi 22 de ani şi sunt de origine turcă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.