X

Un bărbat de 30 de ani a fost găsit vinovat de comiterea unui atac antisemit în oraşul german Chemnitz

Un bărbat de 30 de ani a fost găsit vinovat miercuri de participare la un atac comis într-un restaurant evreiesc în oraşul Chemnitz, din estul Germaniei, şi a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, transmite DPA, potrivit agerpres.  

Bărbatul a fost acuzat de provocare de răni fizice şi tulburarea ordinii publice.

Citește și : Merkel spune că va pleca din postul de cancelar având conştiinţa curată

Managerul restaurantului Shalom, în vârstă de 56 de ani, a descris miercuri ”momentul de şoc” de la finalul lui august 2018, atunci când un grup de 10-12 persoane îmbrăcate în negru au intrat în stabiliment, după care l-au înconjurat şi agresat. El a spus că în restaurantul său au avut loc şi alte atacuri, dar niciodată nu a fost agresat el personal.

Procurorii au susţinut că în acest caz este vorba despre un ”act rasist” şi au cerut judecătorului o pedeapsă de 13 luni de închisoare pentru acuzat, care este din landul Saxonia Inferioară.

Atacatorii au aruncat cu pietre şi sticle spre restaurant şi au proferat insulte antisemite. Pe una dintre pietrele găsite la locul atacului a fost găsit ADN-ul acuzatului.

În urmă cu trei ani la Chemnitz au avut loc ample manifestaţii ale extremei drepte, unele dintre acestea degenerând în violenţe şi făcând necesară intervenţia promptă a forţelor de ordine.

Citește și : Premierul spaniol Pedro Sanchez promite înăsprirea pedepselor pentru a preveni delictele de ură

Tags: ADNChemnitzinchisoareShalom
Categorii: Diaspora