X

Un bărbat de 39 de ani, reținut de polițiști pentru circulația ilegală a drogurilor cu efect psihotrop de tip „Subutex”.

Un bărbat de 39 de ani, reținut de polițiști pentru circulația ilegală a drogurilor cu efect psihotrop de tip „Subutex”.

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI în comun cu cei de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Botanica, sub conducerea Procuraturii municipiului  Chișinău- oficiul Botanica, au reținut un suspect pentru punerea în circulație a drogurilor cu efect psihotrop de tip „Subutex”.

Citește și Cinci scenarii despre viitorul Rusiei pe măsură ce războiul în Ucraina se prelungește

În urma măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală demarate de polițiști, aceștia au stabilit că suspectul este un bărbat de 39 de ani, domiciliat în orașul Durlești, care anterior și-a ispășit pedeapsa într-un penitenciar din țară.

La 6 februarie 2024, în scopul acumulării materialului probatoriu, polițiștii au efectuat percheziții corporale asupra bănuitului și la domiciliul acestuia, de unde au ridicat și depistat: 83 de pastile de tip „subutex” și  3 telefoane mobile pe care suspectul urma să le transmită deținuților în penitenciare.

Totodată, oamenii legii au stabilit că drogurile depistate în posesia bănuitului, fusese recepționate de către acesta, în aceeași zi, prin intermediul rutei Franța-Moldova.

Drogurile urmau să fie comercializate atât persoanelor aflate la libertate, cât și deținuților. Valoarea totală a drogurilor se estimează la aproximativ 40 000 de lei. Dacă vinovăția acestuia va fi demonstrată riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Poliția întreprinde în continuare toate măsurile în vederea identificării și altor persoane implicate în comiterea infracțiunii de punere în circulație a drogurilor.

 document_5339132033874543814.mp4

Tags: barbatdrogurireţinut
Categorii: JustiţieȘtirile zilei