Un bărbat în stare avansată de ebrietate a murit înecat în râul Nistru. Ce spune IGSU

Publicat:

Un bărbat în stare avansată de ebrietate a murit înecat în râul Nistru. Ce spune IGSU

O persoană și-a pierdut viața în timpul scăldatului, fiind în stare de ebrietate avansată. Cazul tragic a fost înregistrat în dimineața zilei de astăzi, în satul Răscăieți, din raionul Ștefan Vodă. Apelul de la Serviciul 112 a fost recepționat în jurul orei 10:00, iar potrivit informațiilor înregistrate, un bărbat a intrat în apa râului Nistru și nu a mai ieșit. Acesta se odihnea de ieri cu alți cetățeni pe malul râului.

„Apelul de la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 10:02, iar potrivit informațiilor înregistrate un bărbat a intrat în apa râului Nistru și nu a mai ieșit. Acesta se odihnea cu alți cetățeni pe malul râului din data de 12 iulie 2024.


La fața locului, pentru efectuarea lucrărilor de căutare subacvatice au intervenit scafandrierii și salvatorii din cadrul Direcția Regionale Căutare Salvare nr.1 din capitală și angajații Unității de Salvatori și Pompieri Ștefan Vodă.

Corpul neînsuflețit al bărbatului în vârstă de 75 de ani a fost depistat și extras la suprafață către ora 13:29.

Cazul este cercetat de organele de resort”, menționează reprezentanții IGSU.

„În acest context, IGSU îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile de siguranță la scăldat în perioada estivală, în special în zilele de odihnă.

Consumul băuturilor alcoolice este incompatibil cu scăldatul, mai ales în perioda caniculară. Intrarea în apă sub efectul alcoolului se interzice strict, întrucât tensiunea arterială a persoanei ce intră în apă, se poate schimba brusc și provoacă pierderea cunoștinței, ulterior ducând la cazuri fatale de înec.

Totodată salvatorii amintesc că scăldatul se permite doar în locuri special amenajate cu stații de salvare.

Intrarea în apă și înotul pe timp de caniculă trebuie să fie evitat cu scopul prevenirii șocului termic și ca urmare a incidentelor tragice pe apă.

Ar putea fi o imagine cu ambulanţă şi text

Maturii sunt rugați să-și monitorizeze permanent minorii și să nu le permită aflarea de unii singuri pe malurile bazinelor acvatice, precum și intrarea în apă fără supraveghere.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului, 36 de persoane inclusiv 6 minori și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară”, menționează responsabilii de la IGSU.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldova va primi un grant pentru construcția locuințelor sociale eficiente energetic

Moldova va primi un grant pentru construcția locuințelor sociale eficiente energetic Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va acorda țării noastre un grant în valoare...

Tentative de corupere la vamă

Tentative de corupere la vamă Polițiștii de Frontieră au denunțat două tentative de corupere în PTF comun Palanca-Maiaki-Udobnoe și în PTF Tudora. Citește și: Nordul țării...

Căuta un killer dar a dat de un agent sub acoperire. Instanța a eliberat suspecta, iar procurorii vor contesta

Căuta un killer dar a dat de un agent sub acoperire. Instanța a eliberat suspecta, iar procurorii vor contesta O femeie ar fi comandat moartea...

VIDEO// Două furturi într-o zi. Poliția a prins hoțul de la Râșcani

VIDEO// Două furturi într-o zi. Poliția a prins hoțul de la Râșcani Un bărbat de 40 de ani din capitală a fost reținut de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.