Un bărbat s-a înecat în râul Nistru. Trupul neînsuflețit, găsit abia a doua zi

Publicat:

Un bărbat s-a înecat în râul Nistru. Trupul neînsuflețit, găsit abia a doua zi

Pe data de 22 iulie 2024, angajații IGSU au fost solicitați pentru efectuarea lucrărilor de căutare a unei persoane, care, potrivit informațiilor s-ar fi înecat în râul Nistru, orașul Vadul lui Vodă, municipiul Chișinău.

Apelul a fost recepționat la ora 11:12. La fața locului au intervenit 2 echipe de salvatori și pompieri. Ajunși, aceștia au efectuat lucrări de căutare, însă persoana nu a fost de găsit, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Astăzi, pe 23 iulie, scafandrierii IGSU au continuat lucrările subacvatice, iar către ora 13:26 a fost depistat și extras la mal corpul neînsuflețit al unui bărbat în vârstă de aproximativ 50 ani.

Circumstanțele cazului sunt investigate de organele de resort.

În acest context, IGSU atenționează cetățenii despre necesitatea respectării regulilor de siguranță în timpul scăldatului.

Oamenii sunt îndemnați să meargă la scăldat doar în locuri sigure, amenajate cu stații de salvare, scăldatul seara târziu, îndeosebi pe timp de noaptea sau în condiții meteorologice nefavorabile se interzice.

Cetățenii sunt îndemnați să evite scăldatul sub efectul alcoolului, fiindcă sub efectul acestuia, tensiunea arterială a persoanei ce intră în apă, se poate schimba brusc provocând pierderea cunoștinței, ulterior ducând la cazuri fatale de înec.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Maturii sunt îndemnați să-și monitorizeze permanent copiii și să nu le permită aflarea de unii singuri pe malurile bazinelor acvatice, precum și intrarea în apă fără supraveghere, mai ales în perioada vacanței de vară și a caniculei.

Potrivit datelor IGSU, de la începutul anului în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 46 de persoane, inclusiv 7 minori.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șeful armatei britanice: Lui Putin i-ar lua cinci ani pentru a readuce armata Moscovei la forța sa din luna februarie a anului 2022

Șeful armatei britanice: Lui Putin i-ar lua cinci ani pentru a readuce armata Moscovei la forța sa din luna februarie a anului 2022 Șeful forțelor...

Biden se va adresa miercuri naţiunii pentru prima dată de la retragerea candidaturii

Biden se va adresa miercuri naţiunii pentru prima dată de la retragerea candidaturii Preşedintele american Joe Biden se va adresa miercuri naţiunii pentru prima dată...

Consiliul Municipal Chișinău a votat noile taxe locale

Consiliul Municipal Chișinău a votat noile taxe locale Consiliul Municipal Chișinău a votat noile taxe locale. Unitățile comerciale și întreprinderile care prestează servicii în municipiu...

CSP va lansa un nou concurs public pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al PCCOCS

CSP va lansa un nou concurs public pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al PCCOCS O nouă bătălie urmează să fie anunțată la Procuratura...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.