Un bărbat şi-a pierdut viaţa într-o alunecare de teren în sudul Austriei

Publicat:

Un bărbat în vârstă de 80 de ani şi-a pierdut viaţa luni în sudul Austriei când o alunecare de teren i-a distrus parţial casa în staţiunea de schi Bad Kleinkirchheim, provincia Carintia, a anunţat poliţia locală, confirmând primul deces după ce ploi abundente şi ninsori afectează de câteva zile mai multe zone ale ţării, relatează dpa şi AFP, potrivit agerpres.

‘A fost îngropat de noroi’, a declarat primarul Matthias Krenn citat de ziarul Kleine Zeitung.


Citește și : Tusk, unicul candidat la preşedinţia Partidului Popular European

În anumite zone din Tirol, sudul Salzburgului şi provincia Carintia, din care face parte localitatea Bad Kleinkirchheim, au căzut până la 300 de milimetri de ploaie pe metru pătrat începând de vineri, potrivit Serviciului naţional de meteorologie austriac ZAMG.

Precipitaţiile abundente au afectat circulaţia mijloacelor de transport şi au lăsat câteva mii de locuinţe fără electricitate.

Circulaţia pe numeroase drumuri şi căi ferate a fost blocată şi mai multe şcoli au fost închise luni în aceste regiuni.

În unele oraşe afectate, o cantitate atât de mare de precipitaţii se înregistrează o dată la 50 de ani, a precizat ZAMAG.

Câteva ore mai devreme, în staţiunea Bad Gastein (centru), două femei au fost scoase în viaţă de sub dărâmături după ce locuinţele lor au fost distruse de o altă alunecare de teren.

Citește și : Convorbire telefonică între Borisov şi Stoltenberg , în perspectiva summitului NATO de la Londra

Centrul de avertizare pentru avalanşe din Tirol a declarat un nivel ridicat de risc pentru altitudini mari.

Circa 250 de schiori şi personal din staţiunea alpină Stubaital din Tirol au rămas blocaţi după ce o avalanşă a blocat drumul de acces.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.