X

Un bebeluș de 9 luni a murit după ce a căzut din maşina aflată în mers

Un bebeluș de 9 luni a căzut din mașină și a murit.

Tatăl bebelușului de 9 luni, care a căzut din mașină, împreună cu mama sa, și a decedat, susține că nu s-ar fi certat cu soția în momentul producerii tragicului incident, cum se vehicula, ci că femeia se afla pe bancheta din spate, cu fiul lor, însă martorii spun altceva.

Tatăl micuțului a declarat că nu a observat cum s-a deschis portiera și s-a întâmplat tragedia, el fiind în discuție cu un pasager așezat pe bancheta din față, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Citește și : PAS cere modificarea Constituţiei, dar CCM-ul spune ‘pas’

Oamenii din satul în care locuiește familia spun că mama bebelușului, în vârstă de 40 de ani, avea parte de violență în familie.

„Aveau 4 copii și acesta era al cincilea. Prima era o fată, s-a căsătorit devreme. Ea era însărcinată când i-au spus medicii că e bolnav copilul. Totuși, l-a născut, cu o gaură în inimă. Au stat atunci în spital. Eu când am văzut băiețelul la biserică, parcă îl văd și acum, așa un băiețel bălănel, frumușel, odată nu a plâns, am văzut că se dezvolta foarte bine, la lunile pe care le avea, arăta bine. Fratele ei mai mic, știind situația, a venit de peste hotare, a luat-o și au mers și au făcut operație băiețelului. Cu băiețelul era tot bine, dar între ei nu era bine”, a povestit o localnică din sat.

O altă localnică povestește că femeia s-a căsătorit la 15 ani, iar imediat după căsătorie bărbatul a început să o bată.

„Ea s-a căsătorit cu el la 15 ani. Ea nu a văzut lume, se teme singură de ea. El a luat-o în mâna lui și dintr-o dată uciganie și stai acolo unde te-am pus. Ea nu are dreptul la vorbă, la nimic, foarte greu își expune părerea ei, ce vrea ea. Foarte urât din partea lui, tare o bătea, o înșela, când cu una, când cu alta, o îmbăta, o prostea. Îți imaginezi să trăiești cu un bărbat care își bate joc în halul ăsta”, a mai spus femeia.

Primarul satului Bălceana spune că tatăl băiețelului se afla la evidența Poliției, pentru că era violent în familie.

„Altceva nu a fost, erau oameni liniștiți, el lucra la noi la cazangerie. Era o familie vulnerabilă, cu 5 copii. Mama nu lucra nicăieri, tatăl cu salariul de 5.000 de lei, vă imaginați. Dar să zic că se vorbea despre ei ceva de rău, nu s-a auzit”, a spus aceasta.

Femeia, care a fost intervievată mai spune că a auzit de la martorul care a fost prezent la fața locului, cum s-a produs tragedia.

„A văzut cum cade Nastea, cu tot cu băiețel. Băiețelul i-a zburat din brațele ei, iar ea s-a rostogolit. El la vreo 20 de metri s-a oprit și când a coborât din mașină, era așa de beat, încât a căzut pe spate. Apoi el s-a ridicat și s-a dus nu la băiețel întâi, ci la Nastea și i-a spus: „Nastea, ce ai făcut, Nastea?”. Apoi s-a întors, a urcat în mașină și s-a dus acasă, și-a pus mașina în ogradă. El a spus că nu e vinovat, că el era la volan și ea a sărit singură”, povestește femeia.

„Mama copilului era jos, iar copilul – la 1 metru de la picioarele ei, fără suflare”

Bărbatul care a văzut cum s-a produs tragedia a povestit ce s-a întâmplat în acele clipe de groază.

„Ei veneau cu mașina dinspre Lăpușna. Am văzut că portiera era deschisă și am strigat la el, l-am oprit și se vede că nu a auzit, a mers mai departe. Unde te cobori la Primărie este o porțiune de beton, eu îl urmăream, mă uitam din urma lui și în acel timp s-a văzut că din mașină a căzut ceva jos. Am alergat încolo, era mama copilului jos, copilul la 1 metru de la picioarele ei. Copilul era fără suflare, i-am acordat ajutor medical, i-am băgat degetul în gură, pentru că își înghițea limba. El a început să respire, a respirat așa adânc, în acel timp a venit și ambulanța, medicii i-au pus o injecție în mâna dreaptă, apoi masca respiratorie”, a spus el.

„Șoferul avea viteză mică, vreo 30-40 km la oră. În acel timp, el s-a oprit, s-a coborât și îi spunea soției sale: „De ce ai făcut asta? Că a murit Bogdănel”. În acel moment copilul a început să respire și i-am spus că nu a murit, băiatul e viu. Ea era os, se chinuiau niște bărbați să o ridice de jos”, a mai relatat martorul.

Citește și : Ani grei de închisoare pentru Veaceslav Platon în Rusia

Tatăl bebelușui decedat, în vârstă de 45 de ani, spune că accidentul s-a produs în timp ce se deplasa spre casă. El afirmă că în mașină se aflau 3 pasageri – un bărbat pe bacheta din față, iar soția sa și bebelușul de 9 luni – pe bancheta din spate. Acesta susține că nu-și amintește cum s-a deschis ușa mașinii, întrucât era concentrat la discuția cu pasagerul din față. Bărbatul a mai spus că polițiștii i-au sechestrat automobilul, dar nu a vrut să mărturisească în ce stare era în ziua producerii accidentului, când a urcat la volan.

Imediat după incident, bărbatul a fost supus testării alcoolscopice și s-a stabilit o concentrație de 1,11 mg/l alcool în aerul expirat. La spital, femeia a fost și ea testată alcoolscopic, rezultatul fiind de 1,15 mg/l în aerul expirat.

Tags: banchetabebeluş
Categorii: Social