Un bebeluş s-a născut în timpul unei operaţiuni de salvare a unor migranţi în largul Insulelor Canare

Publicat:

Un bebeluş s-a născut marţi seară în timpul operaţiunii de salvare a 35 de migranţi aflaţi pe o ambarcaţiune în Oceanul Atlantic, în largul insulei spaniole Fuerteventura, au anunţat serviciile de urgenţă ale Insulelor Canare, potrivit AFP, scrie agerpres.

Marţi seară, “serviciul de salvare pe mare a transferat la Puerto del Rosario (Fuerteventura) pe cei 35 de ocupanţi ai unei ambarcaţiuni localizate la 37 de mile marine de Fuerteventura”, au anunţat ele pe contul de Twitter.


Citește și : Trump laudă America: ‘Avem 1 milion de contaminări pentru că testăm cel mai bine!’

Personalul sanitar şi al Crucii Roşii au salvat aceste persoane, inclusiv “un copil născut în timpul transferului spre debarcader”, au precizat acestea.

Nou-născutul, mama sa şi o altă femeie au fost spitalizaţi.

Fuerteventura, a doua cea mai mare insulă din arhipelagul Canarelor, este situată la aproximativ o sută de kilometri de coasta Marocului.

De la începutul anului până pe 15 aprilie, numărul migranţilor sosiţi în Spania pe uscat sau pe mare a scăzut cu aproape 20% prin comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2019, de la 7.516 anul trecut la 6.028 anul acesta.

Pe de altă parte, sosirile migranţilor pe mare în Canare au crescut practic de zece ori: 1.781 de persoane de la începutul anului, faţă de 181 în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Citește și : IZOLAREA ar putea conduce la 7 milioane de sarcini neplanificate

Numărul de ambarcaţiuni care părăsesc Africa şi ajung în Canare s-a triplat faţă de aceeaşi perioadă din 2019, crescând de la 20 la 61.

Spania a declarat starea de alertă pe 14 martie, şi-a închis graniţele şi a impus măsuri stricte de carantină populaţiei din cauza pandemiei de coronavirus, soldate deja cu circa 24.000 de morţi în această ţară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus La sfârșitul lunii iunie, Tribunalul Regional Minsk l-a condamnat la moarte pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.