Un Boeing 737 MAX al companiei Air Canada a avut o problemă la unul din motoare

Publicat:

Un avion Boeing 737-8 MAX al companiei Air Canada care efectua un zbor între Arizona şi Montreal cu trei membri ai echipajului la bord, a cunoscut o problemă de motor care l-a forţat să aterizeze la Tucson, a făcut cunoscut compania, potrivit AFP, scrie agerpres.

La scurt timp după decolarea de la Marana (Arizona), la 22 decembrie, piloţii aparatului “au primit o indicaţie motor şi, conform procedurii standard de operare într-o astfel de situaţie, au luat decizia de a opri un motor”, a explicat Air Canada într-un e-mail.


Citește și : Erdogan s-a exprimat în favoarea îmbunătăţirii relaţiilor Turcia-Israel

“Aparatul a fost dirijat spre Tucson, unde a aterizat normal şi se află în continuare la sol”, a adăugat Air Canada, fără alte precizări legate de natura defecţiunii, intervenită în cursul unui “zbor de poziţionare” fără pasageri.

Potrivit site-ului specializat belgian Aviation24.be, care a dezvăluit informaţia, o scădere a presiunii hidraulice în motorul din stânga a fost cauza acestui incident.

Guvernul canadian a anunţat la jumătatea lui decembrie că a validat modificările aduse avioanelor Boeing 737 MAX, blocate la sol de 21 de luni ca urmare a două accidente în care şi-au pierdut viaţa 346 de persoane.

Aparatul, cumpărat de companiile aeriene Air Canada, Westjet şi Sunwing, nu a primit încă autorizaţia de a relua zborurile cu pasageri în Canada.

Citește și : Papa Francisc, în tradiţionalul său mesaj ‘Urbi et Orbi’: Avem nevoie mai mult ca oricând de fraternitate

La jumătatea lui noiembrie, Statele Unite au autorizat avioanele Boeing 737 MAX să zboare din nou, însă vor trebui făcute mai multe modificări avioanelor înainte ca acestea să poată fi puse din nou în serviciu, potrivit Autorităţii Federale pentru Aviaţie din SUA (FAA).

Săptămâna trecută, compania braziliană Gol a devenit prima din lume care a pus din nou în serviciu Boeing 737 MAX pe un zbor cu pasageri fără probleme între Sao Paulo şi Porto Alegre.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai La primul meci după o lună şi jumătate, de la US Open, Novak Djokovic s-a calificat...

Casa Albă, avertizată timpuriu cu privire la riscul de crime de război israeliene în Gaza (Reuters)

Casa Albă, avertizată timpuriu cu privire la riscul de crime de război israeliene în Gaza (Reuters) În octombrie anul trecut, când Israelul a lansat raiduri...

Igor Grosu: „Planul nostru este să construim în continuare un sistem de sănătate modern”

Igor Grosu: „Planul nostru este să construim în continuare un sistem de sănătate modern” Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a felicitat pe medici, asistenți medicali, conducători...

Proprietarul Louis Vuitton încheie un contract de sponsorizare pe 10 ani cu Formula 1

Proprietarul Louis Vuitton încheie un contract de sponsorizare pe 10 ani cu Formula 1 Gigantul francez de lux LVMH a încheiat un contract de sponsorizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.