Un Brexit dur i-ar pune ‘pe butuci’ pe antreprenorii europeni

Publicat:

O retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord ar fi un “dezastru”, a avertizat luni organizaţia patronală europeană BusinessEurope, care a făcut apel la cele două părţi să “depună toate eforturile posibile” pentru a se înţelege, transmite AFP, potrivit agerpres.

” ‘No deal’ este reţeta pentru dezastru şi trebuie exclusă definitiv”, consideră Markus Beyrer, directorul general al organizaţiei.


Citeşte şi: Trump dă undă verde pentru folosirea petrolului din rezervele americane şi ameninţă cu o ripostă dură

“O ieşire dezordonată şi fără acord a Regatului Unit ar fi extrem de nefastă pentru toate părţile” şi ar “genera daune importante cetăţenilor şi companiilor din Marea Britanie şi de pe continent”, adaugă Beyrer într-un comunicat.

“Îndemnăm cele două părţi să depună toate eforturile posibile şi să se angajeze într-un dialog constructiv”, insistă directorul BusinessEurope, calificând un acord al Londrei cu UE drept “o necesitate absolută”.

Totodată, acesta estimează că opţiunea unei noi amânări a Brexitului, “departe de a fi ideală”, “trebuie luată în considerare, în cazul în care ar fi limitată în timp şi dacă Marea Britanie oferă o cale clară către un acord”.

Citeşte şi: Avion PRĂBUŞIT peste un cartier de case din Columbia! (VIDEO) Cel puţin 7 oameni au murit

Totuşi, premierul britanic Boris Johnson, care se întâlneşte luni la Luxemburg cu preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker şi negociatorul şef al Uniunii Europene Michel Barnier, continuă să susţină ferm că Marea Britanie trebuie să iasă din UE la 31 octombrie, cu sau fără un acord.

La 17-18 octombrie este prevăzut la Bruxelles un summit european care ar putea fi ultima şansă de a se ajunge la un acord între cele două părţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.