Un britanic a fost condamnat la peste 11 ani de închisoare pentru difuzarea unor videouri ce au inspirat atacuri în SUA

Publicat:

Un adept al supremaţiei albilor britanic a fost condamnat vineri la unsprezece ani şi jumătate de închisoare pentru realizarea şi difuzarea de înregistrări video care cheamă la insurecţie armată şi care, potrivit acuzării, au inspirat două atacuri armate în SUA, relatează AFP, potrivit agerpres.  

Judecătorul unui tribunal din Manchester, în nordul Angliei, l-a descris pe Daniel Harris, de 19 ani, drept un “propagandist cu o ideologie extremistă de dreapta” atunci când a anunţat pedeapsa.


Citește și : China anunţă o scădere cu 80% a numărului zilnic de decese asociate COVID-19

El a fost arestat în mai anul trecut, la două zile după un atac armat rasist la Buffalo, la nord de New York, în care zece persoane afroamericane au fost asasinate.

Înregistrările sale video au fost de asemenea legate, tot în SUA, de un atac armat soldat cu cinci morţi într-un club gay din Colorado Springs în noiembrie anul trecut, chiar în perioada în care tânărul britanic era judecat.

Originar din nordul Angliei, acesta a fost găsit vinovat în decembrie de cinci capete de acuzare pentru incitare la terorism şi posesie de material terorist, respectiv a unei imprimante 3D pe care voia să o utilizeze pentru a fabrica arme.

Judecătorul Patrick Field a subliniat că nu are “nicio ezitare” să ajungă la concluzia că Daniel Harris este “foarte periculos”, evocând atacurile armate inspirate de înregistrările sale video.

“Ceeea ce au făcut (autorii) a fost revoltător, dar nu este nimic mai mult decât ceea ce vreţi să încurajaţi publicând în mediul online un astfel de conţinut”, a estimat el.

Citește și : Facebook şi Instagram îşi redeshid ‘porţile’ pentru Donald Trump

În înregistrările sale video, Daniel Harris elogia uciderea a 51 de credincioşi musulmani într-o moschee din Christchurch, în Noua Zeelandă, de către un adept al supremaţiei albilor, în 2019.

Potrivit media britanice, el riscă să fie extrădat în SUA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.