X

Un cangur a evadat de pe o proprietate privată din oraşul german Erfurt; rezidenţii, îndemnaţi să-şi păstreze un nivel sporit de vigilenţă

Locuitorii din oraşul german Erfurt au fost îndemnaţi de autorităţile locale să-şi păstreze un nivel sporit de vigilenţă, întrucât un cangur se află în libertate în acea zonă, informează DPA, potrivit agerpres

“Nu visaţi! Există, într-adevăr, un cangur în libertate în Erfurt!”, a anunţat joi purtătoarea de cuvânt a Poliţiei locale.

Citește și : Număr record de 71,1 milioane de persoane deplasate pe plan intern în 2022 (raport)

Marsupialul, care este un cangur de copac Bennett şi a fost denumit “Horst”, a evadat de pe o proprietate privată miercuri seară şi nu s-a mai întors de atunci.

Poliţia a fost contactată de un trecător care a văzut animalul în timp ce traversa, ţopăind, o stradă.

Apoi, poliţiştii germani au reperat animalul în proximitatea unui magazin de anvelope auto. Totuşi, Horst a dispărut foarte repede în tufişurile din apropiere.

Managerii de la Erfurt Zoo au fost rugaţi să verifice dacă le lipseşte un cangur, însă ei au declarat că toate animalele din acea grădină zoologică se aflau în ţarcurile lor. Într-un final, proprietarul animalului a fost identificat şi el a preluat pe cont propriu operaţiunile de căutare a animalului său de companie.

Poliţia din Erfurt nu mai participă în mod activ la căutarea animalului, a precizat aceeaşi purtătoare de cuvânt.

Cu toate acestea, poliţiştii germani au rugat publicul să rămână vigilent şi să continue să caute animalul.

Stăpânul lui Horst deţine încă un cangur, iar ambele animale au fost crescute de mai mult timp de acea familie ca animale de companie.

Citește și : Peskov: Operaţiunea Rusiei în Ucraina este foarte dificilă

 

Cangurul de copac Bennett trăieşte de regulă foarte departe de străzile din Erfurt, în regiuni sălbatice din Australia continentală şi de pe insula Tasmania. În virtutea unor condiţii legale stricte ce asigură o viaţă adecvată pentru animale, aceste marsupiale erbivore pot fi crescute ca animale de companie.

Tags: BennettcangurErfurtHorst
Categorii: Diaspora