Un cardinal german condamnă acţiunile întreprinse în perioada recentă de mai mulţi activişti pentru climă

Publicat:

Cardinalul german Reinhard Marx, arhiepiscop de Munchen şi Freising, a condamnat acţiunile întreprinse în perioada recentă de mai mulţi activişti pentru climă, informează DPA, potrivit agerpres.

“Să distrugi o operă de artă… nu pot să am niciun fel de înţelegere faţă de aşa ceva”, a declarat cardinalul Marx, joi, la Munchen, la finalul Conferinţei Episcopilor din Freising, o reuniune bianuală a episcopilor din cele şapte dieceze catolice din acea regiune a Germaniei.


Citește și : Un general israelian face publice informaţii despre programul de drone înarmate

În urma deliberărilor, episcopii bavarezi au afirmat că “dezaprobă anumite acţiuni, în special atunci când ele pun în pericol oameni şi când sunt folosite sloganuri antidemocratice”. “Noi protestăm într-un mod diferit”, a adăugat cardinalul Reinhard Marx.

Grupul german de activişti pentru climă Last Generation a organizat numeroase demonstraţii în toată Germania în ultimele săptămâni, cerând Guvernului de la Berlin să adopte măsuri mai ferme împotriva schimbărilor climatice.

Activiştii pentru climă s-au confruntat însă cu critici aspre la Berlin în ultimele zile din cauza tacticilor lor de protest, ce au inclus blocarea străzilor şi vandalizarea cu alimente a unor opere de artă deosebit de valoroase din mai multe muzee locale.

Citește și : Următorul summit al NATO se va axa pe cheltuielile militare şi pe sprijinul pentru Ucraina

Până în prezent, niciuna dintre operele de artă vandalizate în Germania de activiştii pentru climă nu a fost avariată, însă ramele lor şi spaţiile de expunere muzeală au suferit anumite distrugeri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.