Un celebru scriitor egiptean a intrat în vizorul Procuraturii militare de la Cairo

Publicat:

Un proeminent scriitor din Egipt a dezvăluit marţi că a fost citat de Procuratura militară într-un dosar în care este acuzat de insulte adresate preşedintelui Abdel Fattah al-Sissi şi de incitare la revoltă împotriva statului egiptean, informează DPA, potrivit agerpres.

“Acum sunt acuzat într-un dosar militar. Singura mea infracţiune este aceea că sunt un scriitor care îşi exprimă opiniile şi critică pe oricine care merită acest lucru, chiar dacă este vorba despre însuşi al-Sissi”, a declarat scriitorul Alaa al-Aswani într-un editorial publicat pe site-ul Deutsche Welle.


Citeşte şi: În plină campanie electorală, preşedintele sud-african a rămas blocat într-un tren de navetişti 

Scriitorul mai spune că a fost împiedicat să apară pe posturile TV după ce preşedintele al-Sissi a ajuns la putere în 2014 şi că a primit, ulterior, interdicţia de a mai publica articole în ziarele locale egiptene.

Scriitorul Alaa al-Aswani a fost una dintre vocile foarte influente care au criticat guvernul condus de al-Sissi şi presupusele încălcări ale drepturilor omului comise în Egipt.

Citeşte şi: Jihadiştii islamişti ameninţă cu răzbunarea atacului terorist din Noua Zeelandă

Egiptul se confruntă cu reprimare a libertăţii de exprimare sub regimul condus de preşedintele al-Sissi, în timpul căruia zeci de jurnalişti au fost încarceraţi sau obligaţi să se refugieze în exil.

Luna trecută, David D. Kirkpatrick, corespondent al cotidianului The New York Times, nu a primit permisiunea de a pătrunde în Egipt şi a fost expulzat la Londra după ce a fost reţinut de poliţişti timp de mai multe ore pe aeroportul din Cairo.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.