Un centru de antrenament pentru atentatorii sinucigași cu bombă a fost descoperit în Africa

Publicat:

Armata ugandeză a anunțat că a descoperit un centru de antrenament pentru atentatorii sinucigași cu bombă, potrivit Reuters, informează mediafax.

Reprezentanții armatei susțin că au descoperit materiale pentru fabricarea de bombe la un centru de antrenament al unui grup rebel aliat al Statului Islamic. Unitatea secretă se află la aproximativ 60 de kilometri vest de capitala Kampala.


Citește și : Polonia a primit peste 4 milioane de refugiaţi care au fugit de războiul din Ucraina

Forțele Democratice Aliate (ADF) sunt o organizație care se ascunde în jungla din Republica Democrată Congo. Autoritățile din Uganda o acuză ca a comis o serie de atentate cu bombă în Kampala și în alte părți ale țării, soldate cu cel puțin nouă morți.

Într-unul dintre cele mai grave atacuri, un atentator sinucigaș cu bombă s-a aruncat în aer la intrarea într-o secție de poliție din centrul orașului Kampala. Trei minute mai târziu, alți doi atentatori sinucigași cu bombă s-au detonat de-a lungul unui drum care duce la parlament.

Facilitatea de antrenament a fost găsită în casa unui localnic, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Felix Kulayigye.

Un tunel folosit pentru antrenament fusese săpat într-una dintre camere, a spus el.

Autoritățile au recuperat materiale pentru fabricarea bombelor, inclusiv metal, cuie și fire, precum și gloanțe și un pistol prevăzut cu amortizor, a spus el.

Citește și : Forţele ruse au lansat rachete de croazieră Kalibr pentru a distruge un mare depozit din vestul Ucrainei

Trei persoane au fost reținute. Kulayigye a declarat că cei trei suspecți cumpăraseră deja o mașină pe care intenționau să o folosească în cadrul unui atac.

„Ei erau în curs de asamblare a unei bombe care urma să fie luată de acea mașină pentru a exploda într-un loc public”, a precizat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic Un copil a rămas fără un deget, după...

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat Unul din trei ruși crede că un atac nuclear împotriva Ucrainei ar...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.