Un cetăţean american a fost trimis din nou la închisoare în Iran

Publicat:

Un om de afaceri iraniano-american, Siamak Namazi, care fusese eliberat temporar din închisoare în Iran după eliberarea tatălui său, a fost încarcerat din nou, au informat miercuri apropiaţii sale, notează AFP, potrivit agerpres.

Miercuri dimineaţă, “Siamak Namazi a fost reţinut de Gardienii Revoluţiei şi încarcerat din nou la închisoarea Evin”, potrivit unui comunicat al avocatului său Jared Genser şi al fratelui său Babak Namazi.


Citește și: Primul turist spaţial din istorie intenţionează să se întoarcă în spaţiu cu SpaceX – Black News

“Eu şi părinţii mei suntem mânhiţi şi devastaţi de faptul că permisia lui Siamak nu a fost prelungită şi a fost forţat să se întoarcă la închisoare. Nu există absolut niciun motiv pentru el să fie în închisoare. Nu a existat niciodată”, a spus fratele citat în comunicat.

Lui Siamak, fiul, i s-a acordat eliberare temporară la 1 octombrie, care a fost reînnoită la 8 octombrie, după ce tatălui său, fostul funcţionar al UNICEF Baquer Namazi, 85 de ani, i s-a permis să părăsească Iranul pentru a merge la Abu Dhabi şi să primească îngrijiri medicale acolo.

Siamak Namazi a fost arestat în octombrie 2015 şi condamnat pentru spionaj, acuzaţii pe care le neagă.

Citeşte şi: Ungaria şi Gazprom ‘au căzut la pace’ pentru amânarea plăţilor – Black News

Întrebat despre această problemă, purtătorul de cuvânt al purtătorul de cuvânt al Departamentului american de Stat, Ned Price, a numit-o un “uriaş eşec” şi a spus că SUA “fac tot ce le stă în putinţă” pentru a obţine eliberarea cetăţenilor americani reţinuţi în Iran şi a le asigura întoarcerea “alături de cei dragi”.

Cel puţin încă doi cetăţeni americani sunt reţinuţi în prezent în Iran: Emad Sharqi, un investitor condamnat la zece ani de închisoare pentru spionaj, şi Morad Tahbaz care are şi cetăţenie britanică şi a fost pus în libertate provizorie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.