X

Un cetăţean austriac a fost arestat în Turcia pentru apartenenţă la o organizaţie ilegală

Un tribunal turc a ordonat vineri arestarea unui cetăţean austriac acuzat că face parte dintr-o organizaţie ilegală, a confirmat pentru agenţia dpa avocatul acestuia, transmite şi agerpres.

Max Zirngast a fost reţinut la 11 septembrie la Ankara şi s-a aflat până acum în custodia unei unităţi a poliţiei antiteroriste turce.

Citeşte şi: ‘Pitbullul’ lui Donald Trump va spune tot ce ştie în faţa procurorului special

Avocatul său, Murat Yilmaz, a menţionat că Zirngast a fost acuzat că este membru al unei organizaţii ilegale, TKP Kivilcim. Dacă TKP – Turkiye Komunist Partisi, este o formaţiune legală, TKP Kivilcim este o grupare necunoscută.

Un judecător turc a decis arestarea sa la ora 00.30 (21.30 GMT, joi). Zirngast a fost trimis la închisoarea Sincan din Ankara, în aşteptarea procesului.

Austriacul a scris articole critice la adresa preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan şi a scris de asemenea despre Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în publicaţii de stânga. PKK este considerată organizaţie teroristă în Uniunea Europeană, SUA şi Turcia.

Citeşte şi: Incident armat la o ceremonie funerară din New York. Cel puţin şapte oameni au fost împuşcaţi

Zirngast a absolvit recent Universitatea tehnică a Orientului Mijlociu din Ankara, unde a studiat ştiinţe politice şi filosofie, a precizat avocatul său.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a cerut anterior Turciei să-l elibereze pe Zirngast şi să clarifice motivele reţinerii sale.

Tags: AustriaMax ZirngastPartidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK)TKP - Turkiye Komunist PartisiTKP Kivilcimturcia
Categorii: Diaspora