Un cilindru conţinând o substanţă radioactivă a dispărut fără urmă în Thailanda

Publicat:

Un cilindru de oţel conţinând Cesiu 137, o substanţă radioactivă, de la o centrală electrică cu abur din provincia thailandeză Prachinburi (est), a dispărut fără urmă, potrivit unei relatări apărute în ziarul Bangkok Post, informează DPA, transmite şi agerpres.

Se crede că cilindrul ar fi dispărut de la sfârşitul lunii februarie, însă operatorii centralei nu au alertat poliţia până vinerea trecută, a anunţat Bangkok Post, citând autorităţile.


Citeşte şi: Tranzitul moldovenesc al ‘lend-lease’-ului american – Black News

Radioizotopul este utilizat, printre altele, în dispozitive de măsurare industrială.

O recompensă de 50.000 de baht (1.450 de dolari) a fost oferită pentru indicii care să conducă la găsirea cilindrului, care cântăreşte aproximativ 25 de kilograme, a declarat pentru publicaţia menţionată Surin Suebsueng, şeful serviciilor de sănătate publică din provincie, avertizând totodată potenţialii descoperitori că obiectul nu trebuie atins sau deschis.

O echipă specială a fost înfiinţată pentru a monitoriza posibilele cazuri de îmbolnăvire cauzate de substanţa radioactivă, însă până în prezent nu s-a înregistrat niciun astfel de caz, a precizat publicaţia.

Citeşte şi: SUA au şters de la distanţă software sensibile de la bordul dronei prăbuşite în Marea Neagră – Black News

Deşi autorităţile au tratat iniţial dispariţia ca pe un posibil furt, în prezent acestea susţin că este posibil ca cilindrul să se fi pierdut în timpul transportului către un alt loc.

La sfârşitul lunii ianuarie, o capsulă radioactivă a căzut dintr-un camion în Australia de Vest, în timp ce era transportată de la o mină la un depozit. Experţii şi serviciile de urgenţă au căutat febril capsula, care conţinea şi Cesiu 137, timp de câteva zile. Micuţa capsulă a fost în cele din urmă găsită pe marginea unui drum din sălbăticia australiană. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.