Un clip publicitar care promovează vaccinarea generează controverse puternice în Australia (VIDEO)

Publicat:

Imaginile dure despre efectele COVID-19, cuprinse într-un clip publicitar difuzat la televizor şi prin care guvernul australian vrea să determine populaţia să se vaccineze, au suscitat luni criticile unor sectoare care au considerat că această campanie generează frică şi o mai mare anxietate, relatează EFE, potrivit agerpres.

Clipul, adresat locuitorilor din Sydney, prezintă o femeie tânără care zace pe patul de spital, având probleme de respiraţie vizibile şi fiind conectată la un ventilator. Clipul se încheie cu un mesaj care arată că boala COVID-19 poate afecta pe toată lumea şi îi invită pe cetăţeni să se vaccineze.


Citește și: UEFA a eşuat în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei legate de pandemie, avertizează un expert german

“Campaniile publicitare din Franţa sau Noua Zeelandă încearcă să ofere speranţă şi să restaureze libertăţile şi normalitatea. Australia a optat pentru a provoca teamă”, a scris pe Twitter editorialista conservatoare Rita Panahi, care are peste 254.500 de urmăritori.

Potrivit lui John Frewen, unul din principalii responsabili ai programului de vaccinare al guvernului australian, acest clip este “eficient” iar intenţia este de a alerta cu privire la “situaţia din statele New South Wales şi din Sydney care este foarte gravă”.

Sydney, care este epicentrul unui focar de COVID-19 cu varianta Delta, a înregistrat luni 112 noi infecţii locale, un nou număr record zilnic al anului în Australia, în pofida lockdown-ului decretat la 26 iunie care se prevede să se extindă mai multe săptămâni.

Cel puţin 10% din cei peste 25 de milioane australieni au primit ambele doze de vaccin anti-COVID-19, iar clipul şocant face apel la populaţie să se imunizeze cu vaccinul de la AstraZeneca, care se produce local.

Campania publicitară, care se adresează mai ales tinerilor, a fost criticată şi pentru lipsa de acces a persoanelor sub 40 de ani la vaccinul dezvoltat de Pfizer şi care în această ţară se administrează doar celor cu vârsta peste 60 de ani.

Citeşte şi: Epidemiile GEMENE din Haiti, violența și coronavirusul, deschid ‘faza critică’ după asasinarea președintelui

Potrivit lui Amy Remeikis, editorialistă la The Guardian , ceea ce este “mai grav” la această campanie, denumită Arm Yourself , “este faptul că se continuă cu politica de militarizare a răspunsului Australiei la pandemie”.

Premierul australian, Scott Morrison, a declarat postului Sky News că “important este ca lumea să înţeleagă gravitatea COVID-19 şi a anunţat că se vor administra un milion de vaccinuri săptămânal în ţară”.

Australia a înregistrat în total 31.000 de contagieri şi 911 de decese, ultimul dintre ele duminică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a murit la Moscova după o intervenţie stomatologică

Un moldovean a murit la Moscova după o intervenţie stomatologică Un moldovean, în vârstă de 20 de ani, a murit la Moscova după o vizită...

Un bărbat din regiunea transnistreană, reținut pentru implicarea în escrocheria „ruda implicată în accident”

Un bărbat din regiunea transnistreană, reținut pentru implicarea în escrocheria „ruda implicată în accident” Un bărbat de 26 de ani din stânga Nistrului a fost...

PAS îi pune condiţii lui Ceban pentru aprobarea bugetului. Primarul nu a dat curs invitaţiei

PAS îi pune condiţii lui Ceban pentru aprobarea bugetului Primarul Ion Ceban a fost chemat la discuție de fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din...

Grupul de presă Realitatea a cumpărat agenția de presă IPN

Grupul de presă Realitatea a cumpărat agenția de presă IPN Grupul de presă „Realitatea”, din care face parte și Cancan.md, condus de Dumitru Țîra a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.