X

Un colonist evreu a fost condamnat în Israel pentru uciderea unei familii palestiniene

Un tribunal israelian la sud de Tel Aviv a condamnat luni un colonist evreu pentru uciderea unui cuplu palestinian şi a băieţelului lor într-o incendiere în iulie 2015, un caz ce a atras oprobiul internaţional, a relatat radioul israelian Kan, citat de dpa, potrivit agerpres.

Amiram Ben-Uliel, de circa 20 de ani, a aruncat o bombă incendiară în casa unei familii palestiniene din satul Duma în nordul Cisiordaniei, în apropiere de Nablus.

Citește și: Un avion de acrobație aeriană S-A PRĂBUȘIT în Canada! Unul dintre piloți a murit!

Ali Dawabshe, în vârstă de 18 luni, şi părinţii săi au ars de vii după ce camera lor a luat foc în timp ce dormeau. Fratele copilului, în vârstă de 4 ani, a fost grav rănit.

Colonistul extremist a încercat să răzbune uciderea unui israelian cu o lună înainte.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi-a exprimat la acea vreme “şocul şi groaza”, numind atacul drept “un act de terorism reprobabil şi îngrozitor din toate punctele de vedere”.

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas l-a numit o “crimă împotriva umanităţii.”

B’Tselem, o organizaţie israeliană pentru drepturile omului, a acuzat guvernul israelian că nu a acţionat cu forţă împotriva coloniştilor radicali care comit acte de violenţă împotriva palestinienilor.

Citește și: Atac sângeros în Afganistan! Cel puțin cinci morți și zeci de răniți!

Acuzatul a avut de asemenea un complice, minor în momentul atacului.

Acuzaţia împotriva principalului suspect că era membru al unei organizaţii teroriste a fost retrasă, potrivit unui comunicat al instanţei.

Tribunalul din oraşul Lod, la sud-est de Tel Aviv, urmează să publice verdictul mai târziu, în cursul zilei de luni. 

Tags: Ali DawabsheAmiram Ben-UlielB'TselemBenjamin Netanyahucisiordaniacolonist evreuDumaisraelLodMahmoud AbbasNablusPalestinatel aviv
Categorii: Sinteze