Un comandant de top al rebelilor comunişti din Filipine, ucis într-un atac al soldaţilor guvernamentali

Publicat:

Un comandant de top al rebelilor comunişti a fost ucis într-un atac de către soldaţii guvernamentali în sudul Filipinelor, potrivit unui anunţ făcut duminică de armată, transmite dpa, scrie agerpres

George Madlos, cunoscut şi sub numele de Ka Oris, a fost comandantul şi purtătorul de cuvânt al Noii Armate a Poporului (NPA), aripa armată a Partidului Comunist rebel din Filipine.


Citește și : SUA, Regatul Unit, Germania şi Franţa, îngrijorate de activităţile nucleare ale Iranului

Soldaţii au fost desfăşuraţi în oraşul Impasugong din provincia Bukidnon, la 826 de kilometri sud de Manila, sâmbătă dimineaţa, după ce armata a primit informaţii despre prezenţa unui grup de rebeli comunişti.

Generalul de brigadă Ferdinand Barandon a declarat că soldaţii au detectat faptul că tabăra rebelilor din zona muntoasă era fortificată cu mine terestre, ceea ce a determinat armata să lanseze lovituri aeriene, după care trupele au atacat poziţiile rebelilor declanşând un schimb de focuri cu aproximativ 30 de rebeli, a adăugat el.

Cadavrul lui Madlos şi al unui alt rebel comunist au fost recuperate ulterior, a spus Barandon.

Colonelul Ramon Zagala, purtător de cuvânt al forţelor armate din Filipine, a declarat că moartea lui Madlos reprezintă o lovitură majoră pentru rebelii comunişti din regiunea de sud Mindanao.

“Moartea lui va descuraja activităţile şi planurile NPA, deoarece nu mai poate conduce acţiunile violente ale teroriştilor comunişti împotriva poporului nostru”, a spus el într-o declaraţie duminică.

Madlos era căutat pentru cazuri penale precum crimă, crime multiple cu tentativă de omucidere şi tâlhărie cu omucidere şi daune materiale, a spus Zagala.

Citește și : Liderii statelor G20 aprobă o reformă fiscală internaţională

“Ka Oris a fost responsabil, direct şi indirect, pentru moartea soldaţilor şi a civililor timp de decenii”, a adăugat el.

Rebelii comunişti luptă împotriva guvernului de la sfârşitul anilor 1960, reprezentând una din cele mai longevive insurgenţe de stânga din Asia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parteneriat strategic pentru modernizarea agriculturii, încheiat la Chișinău

Parteneriat strategic pentru modernizarea agriculturii, încheiat la Chișinău Un parteneriat strategic pentru modernizarea agriculturii a fost încheiat astăzi la Chișinău de către miniștrii agriculturii al...

Curs valutar oficial al BNM pentru 3 octombrie 2024

Curs valutar oficial al BNM pentru 3 octombrie 2024 Leul moldovenesc se depreciază în raport cu dolarul american și se apreciază în raport cu euro...

ANSA retrage din comerț două tipuri de condimente

ANSA retrage din comerț două tipuri de condimente Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), retrage din comerț mai multe loturi de nucă de muscat măcinată...

PROGNOZA METEO: Vreme frumoasă și ără precipitații în toată țara

PROGNOZA METEO: Vreme frumoasă și ără precipitații în toată țara Vremea va continua să se încălzească în următoarele 24 de ore, fără precipitații în toată...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.