Un comando filipinez a salvat un ostatic indonezian

Publicat:

Trupele filipineze au salvat un pescar indonezian răpit de presupuşi militanţi islamişti în urmă cu patru luni, a anunţat joi armata.

Ostaticul, Muhamad Farhan, în vârstă de 27 de ani, a fost recuperat miercuri într-un sat din oraşul Indanan, pe insula Jolo, la 1.000 km sud de Manila, după “lupte intense şi operaţiuni (ale serviciilor) de informaţii”, a declarat armata într-un comunicat, citat de DPA, potrivit agerpres.


Citeşte şi: Autorităţile din Argentina au găsit 82 de kg de cocaină la bordul unui avion KLM

Farhan a fost transportat cu avionul la un spital militar în oraşul Zamboanga din apropiere pentru examinare medicală, adaugă comunicatul.

El este unul dintre cei trei pescari indonezieni răpiţi de teroriştii din gruparea Abu Sayyaf în statul Sabah, Malaezia, pe 23 septembrie anul trecut. Ceilalţi doi pescari au fost salvaţi după un schimb de focuri între militari şi răpitori în decembrie.

Generalul Cirilito Sobejana, comandant militar regional, a salutat salvarea lui Farhan şi a promis o ofensivă susţinută împotriva Abu Sayyaf pentru a zădărnici mai multe răpiri.

“Trupele noastre au reuşit să salveze toţi captivii rămaşi ai Abu Sayyaf”, a spus el. ‘Suntem foarte mulţumiţi de această remarcabilă realizare”.

Citeşte şi: Administraţia Trump a anulat brusc trei briefinguri clasificate privind Iranul

Gruparea Abu Sayyaf a răpit zeci de străini pentru răscumpărare, ucigându-i pe unii dintre ei, inclusiv un german în 2017.

De asemenea, militanţii au fost acuzaţi de unele dintre cele mai grave atacuri teroriste în Filipine, iar fostul lor lider, Isnilon Hapilon, era cunoscut ca şef al Statului Islamic în Asia de Sud-Est.

Hapilon s-a numărat printre cei aproape 1.000 de militanţi islamişti ucişi în timpul unui asediu de cinci luni în oraşul Marawi (sud) în 2017, care a făcut de asemenea 225 de morţi soldaţi şi civili.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics vine în R.Moldova

Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics vine în R.Moldova Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics își extinde în prezent operațiunile de...

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică Rusia va aştepta rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie din...

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress Comisia Europeană este pe punctul de a pune în aplicare tarife pentru...

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa Ministerul Mediului a dezvăluit recent descoperirea unei fraude de proporții în cadrul Ocolului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.