Un comisar european îl critică dur pe un reputat chirurg grec: ‘Este ruşinos!’

Publicat:

Comisarul european pentru sănătate, Vytenis Andriukaitis, l-a criticat pe ministrul adjunct al sănătăţii din Grecia pentru că a sfidat public interdicţia privind fumatul, spunând că gestul este “ruşinos”, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Aflat la Atena pentru a marca Ziua mondială de luptă împotriva cancerului, Andriukaitis a fost rugat într-un interviu apărut marţi în cotidianul Kathimerini să comenteze o fotografie în care ministrul adjunct al sănătăţii din Grecia, Pavlos Polakis, este surprins fumând în timpul unei conferinţe de presă.


Vezi şi: Incendiu devastator în Paris. 10 oameni au fost ucişi de flăcări! – FOTO/VIDEO

El a fost de asemenea rugat să comenteze şi o înregistrare video, transmisă în această săptămână, în care Polakis, care este de profesie chirurg, este arătat cu o ţigară în mână dansând într-un club.

“Este ruşinos! Este ruşinos! Acest om nu ştie nimic despre sănătate”, a spus Andriukaitis, citat de Kathimerini.

“Este decizia fiecăruia dacă fumează sau nu. Dar când acest lucru se întâmplă într-un spaţiu public, este o încălcare a drepturilor omului, deoarece cei din jurul său au dreptul să respire aer curat”, a mai declarat el.

“Astăzi am făcut o vizită la Ministerul Sănătăţii grec şi mirosea a fum de ţigară”, a adăugat oficialul european.

Pavlos Polakis a devenit ministru adjunct al sănătăţii în 2015.

Citeşte şi: Maduro răspunde apelului lansat de Grupul de la Lima: ‘Respingător şi ridicol!’

Grecia, care are cea mai mare rată de fumători din UE, interzice fumatul în spaţii închise precum spitale, şcoli, aeroporturi şi staţii de autobuz, iar restaurantele şi barurile trebuie să stabilească locuri pentru fumători şi locuri pentru nefumători.

Rugat să comenteze afirmaţiile lui Andriukaitis, un oficial al Ministerului Sănătăţii de la Atena a declarat pentru Reuters că “ministrul respectă reglementările antifumat ale UE şi ale Greciei”.

Făcând referire la înregistrarea în care Polakis este surprins fumând şi dansând, oficialul a spus că era vorba de “un moment privat al ministrului, un moment de relaxare, iar cineva l-a înregistrat”.

În Grecia rata fumatului este de 37%, peste media de 26% din UE, a spus Andriukaitis într-un discurs susţinut luni la Atena.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ambasadorul Rusiei la ONU îl contrazice pe Trump: Războiul din Ucraina nu se poate încheia într-o singură zi

Ambasadorul Rusiei la ONU îl contrazice pe Trump: Războiul din Ucraina nu se poate încheia într-o singură zi Ambasadorul Rusiei la ONU, Vassili Nebenzia, a...

Rusia revendică distrugerea unor avioane de luptă Su-27 la baza de la Mirogorod în Ucraina

Rusia revendică distrugerea unor avioane de luptă Su-27 la baza de la Mirogorod în Ucraina Rusia a afirmat marţi că a distrus cinci avioane...

Orban îi sugerează lui Zelenski să accepte o încetare a focului; preşedintele ucrainean insistă asupra unei ‘păci juste’

Orban îi sugerează lui Zelenski să accepte o încetare a focului; preşedintele ucrainean insistă asupra unei 'păci juste' Premierul ungar Viktor Orban, care a efectuat...

Comisia Europeană ‘avertizează’ România: somație pentru București

Comisia Europeană 'avertizează' România: somație pentru București Comisia Europeană va cere statelor membre luna aceasta să își trimită urgent planurile pe termen lung de climă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.