Un consilier al directorului Roskosmos a fost ARESTAT pentru TRĂDARE – VIDEO

Publicat:

Un consilier al directorului agenţiei spaţiale ruse Roskosmos a fost arestat sub acuzaţia de trădare, a anunţat marţi organizaţia, care asigură că dosarul nu are legătură cu funcţia acestuia, informează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit unui comunicat al agenţiei spaţiale ruse, Ivan Safronov, consilier al directorului Roskosmos, Dmitri Rogozin, a fost arestat de autorităţile însărcinate cu ancheta în baza articolului de lege ce pedepseşte actele de trădare de stat. Nu a fost făcută nicio precizare în legătură cu fondul cazului.


Citește și: Bolsonaro se simte rău! Președintele brazilian a fost testat pentru COVID-19

“În prezent ancheta este în curs” şi Roskosmos “furnizează toată asistenţa necesară autorităţilor însărcinate cu ancheta”, continuă comunicatul, care asigură că arestarea consilierului “nu vizează actualul său loc de muncă” în cadrul agenţiei.

Înainte de a deveni consilier la Roskosmos, Ivan Safronov a lucrat ca jurnalist specializat în probleme militare şi spaţiale pentru cotidienele economice Vedomosti şi Kommersant.

Citește și: CUTREMUR puternic în Indonezia

În 2019, cotidianul Kommersant a şters unul dintre articolele sale după acuzaţii privind divulgarea de secrete de stat. Articolul în chestiune se referea la intenţiile Rusiei de a livra avioane de vânătoare moderne Egiptului. La acea dată a fost declanşat un dosar administrativ pentru “abuz de libertate a presei”.

Safronov a fost dat afară de la Kommersant în mai 2019, împreună cu un alt jurnalist, după un articol în care se afirma că preşedinta camerei superioare a parlamentului rus, Valentina Matvienko, personalitate influentă şi considerată o apropiată a lui Vladimir Putin, ar putea demisiona din funcţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Igor Grosu: „Planul nostru este să construim în continuare un sistem de sănătate modern”

Igor Grosu: „Planul nostru este să construim în continuare un sistem de sănătate modern” Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a felicitat pe medici, asistenți medicali, conducători...

Proprietarul Louis Vuitton încheie un contract de sponsorizare pe 10 ani cu Formula 1

Proprietarul Louis Vuitton încheie un contract de sponsorizare pe 10 ani cu Formula 1 Gigantul francez de lux LVMH a încheiat un contract de sponsorizare...

Târguri cu produse autohtone în toate sectoarele capitalei

Târguri cu produse autohtone în toate sectoarele capitalei În acest week-end, chişinăuienii și vizitatorii capitalei sunt invitaţi la iarmaroace şi la târguri cu mărfuri şi...

Furtunile majore au un impact îndelungat și contribuie la mii de decese, chiar și cu până la 15 ani după ce au trecut

Furtunile majore au un impact îndelungat și contribuie la mii de decese, chiar și cu până la 15 ani după ce au trecut Potrivit unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.