X

Un consilier al lui Lula a discutat cu Putin despre Ucraina

Un consilier al preşedintelui brazilian Luiz Inacio Lula da Silva s-a întâlnit cu preşedintele Vladimir Putin la Moscova, pe 25 martie, pentru a discuta despre soluţionarea conflictului din Ucraina, a declarat luni pentru AFP o sursă prezidenţială din Brasilia, potrivit agerpres.

Celso Amorim, principalul consilier al preşedintelui Lula pentru afaceri internaţionale, a discutat cu preşedintele rus la Kremlin timp de o oră, conform sursei citate.

Citeşte şi: Asiguratorii germani au reînnoit acoperirea pentru gazoductul Nord Stream 1 – Black News

Totodată, Amorim a luat prânzul cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, care este aşteptat în Brazilia pe 17 aprilie.

Preşedintele Lula a formulat la sfârşitul lunii ianuarie o propunere de mediere destul de vagă a conflictului din Ucraina de către un grup de ţări. Preşedintele brazilian urmează să prezinte acest proiect omologului său chinez Xi Jinping la Beijing, pe 13 aprilie.

Citeşte şi: Cuvântul lui Macron, ‘important’ pentru participarea ruşilor la JO de la Paris – Black News

“A spune că uşile sunt deschise ar fi o exagerare, dar nici a spune că sunt închise nu este adevărat”, a declarat Amorim luni pentru CNN Brasil, discutând despre şansele de succes ale propunerii după întâlnirea sa cu preşedintele Putin.

Tags: BeijingBraziliaCelso AmorimChinaLuiz Inacio Lula da SilvamoscovaSerghei LavrovucrainaVladimir PutinXi Jinping
Categorii: Război in Ucraina