Un consilier al lui Zelenski îl numește pe britanicul ucis în Ucraina un ‘adevărat erou’

Publicat:

Un consilier al lui Zelenski îl numește pe britanicul ucis în Ucraina, Jordan Gatley, un „adevărat erou” , informează mediafax.

Mykhailo Podoliak, consilier al șefului biroului președintelui Volodimir Zelenski, l-a numit pe fostul soldat britanic Jordan Gatley un “adevărat erou”.


Citește și : Fosta președintă a Boliviei Jeanine Añez, condamnată la 10 ani de închisoare

“Este nevoie de mult curaj pentru a pleca de acasă și a merge mii de kilometri pentru a apăra ceea ce crezi. Doar pentru că așa îți spune inima. Pentru că nu poți suporta răul”, a scris Podoliak pe Twitter.

„Jordan Gatley a fost un adevărat erou. Ne vom aminti mereu de contribuția sa la protejarea Ucrainei și a lumii libere”.

Un fost soldat britanic a fost “împușcat mortal” în luptele din Severodonețk. Jordan Gatley a servit în armata britanică până în martie, când “după o analiză atentă… a plecat în Ucraina pentru a ajuta”, a scris tatăl său pe Facebook.

Fostul soldat a murit luptând împotriva forțelor rusești în orașul ucrainean Severodonețk, a anunțat familia acestuia.

Jordan Gatley a părăsit armata britanică în martie „pentru a-și continua cariera de soldat în alte domenii” și a zburat în Ucraina la scurt timp după aceea pentru a ajuta la respingerea forțelor rusești și pentru a antrena soldați ucraineni.

Anunțând vestea pe Facebook, tatăl său, Dean, a scris: “Ieri (10/06/22) am primit vestea devastatoare că fiul nostru, Jordan, a fost împușcat și ucis în orașul Severodonețk, Ucraina”, conform Sky News.

Biroul pentru Afaceri Externe, Commonwealth și Dezvoltare a confirmat că “sprijină familia unui bărbat britanic care a murit în Ucraina”.

Este al doilea britanic care moare în Ucraina de la începutul războiului

Citește și : O organizaţie neguvernamentală rusă împotriva torturii a fost desemnată ‘agent al străinătăţii’

Scott Sibley, în vârstă de 36 de ani, a murit la sfârșitul lunii aprilie și era, de asemenea, un fost membru al forțelor armate britanice.

Orașul Severodonețk a devenit principalul punct de concentrare a ofensivei rusești din ultimele săptămâni. Este una dintre ultimele zone din regiunea ocupată Luhansk din estul țării care se află încă sub control ucrainean.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri Rusia și Ucraina ar urma să schimbe 180 de prizonieri în cadrul unui acord facilitat de...

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre”

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre” Rusia și-a retras...

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene Regiunea rusă Belgorod va restricţiona, începând din 23 iulie, accesul în 14...

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat Fostul deputat ucrainean prorus Viktor Medvedciuk i-a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.