Un convoi militar american, vizat de o explozie puternică în Irak

Publicat:

O explozie în apropiere de punctul de trecere a frontierei Jraischan dintre Irak şi Kuweit luni seară a vizat un convoi ce transporta echipamente pentru trupele americane, au declarat trei forţe de securitate irakiene pentru Reuters, potrivit agerpres.

Nu a fost clar imediat dacă existau trupe americane în convoi sau dacă cineva a fost rănit în explozie, produsă chiar înainte de 21.00, ora Bagdadului (18.00 GMT).


Citește și: Se îngroașă gluma în Belarus (VIDEO)! Un protestatar a fost UCIS de un dispozitiv exploziv!

Armata irakiană a negat că incidentul a avut loc.

Forţele armate kuweitiene au negat pe Twitter atacul asupra unuia dintre avanposturile de la frontiera de nord cu Irakul, declarând că graniţele sunt stabile şi sigure.

Vehiculele sunt încărcate în mod regulat cu echipamente militare la punctul de trecere. Încărcătura este de obicei pusă sau descărcată înainte de a intra sau de a ieşi din Irak, au precizat sursele irakiene citate.

Companii străine sunt angajate de forţele americane pentru a asigura securitatea în zonă, au mai declarat sursele de securitate irakiene.

O sursă de securitate a spus mai devreme că explozia a fost provocată de o miliţie musulmană şiită irakiană ce a vizat o bază militară americană în apropierea trecerii şi că unii membri ai personalului bazei au fost răniţi. Acest lucru a fost ulterior contrazis de alte surse de securitate care au declarat că un convoi a fost atacat, nu o bază.

Citește și: LOCKDOWN la Casa Albă: Trump a ieșit brusc din conferința de presă!

Ambasada SUA în Kuweit a declarat că examinează chestiunea.

O miliţie şiită irakiană, pe nume Ashab al-Kahf şi puţin cunoscută, a revendicat atacul şi a publicat un videoclip ce arată o explozie de la distanţă. Ea a declarat că a putut distruge echipamente militare americane şi părţi mari ale punctului de trecere. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.