Un copil a murit, mai multe persoane rănite, pagube materiale semnificative în cutremurul din Croaţia

Publicat:

Cel puţin o persoană – o fată – a murit, iar multe alte persoane au fost rănite marţi, în cutremurul de magnitudinea 6,4 din Croaţia, a anunţat premierul croat Adrej Plenkovic, iar căutările continuă, relatează AFP şi Reuters, scrie news.ro .

Potrivit centrului german de Cercetare în Geoştiinţă (GFZ) şi postului de ştiri N1, epicentrul a fost localizat la Petrinja, la aproximativ 50 de kilometri de Zagreb, la o adâncime de zece kilometri.


Citește și : Filipine INTERZICE intrarea străinilor din 20 de ţări

”Avem informaţii potrivit cărora o fată a murit. Nu avem nicio altă informaţie despre victime”, a declarat premierul Adrej Plenkovic, care s-a dus la faţa locului.

”Armata este aici pentru a ajuta. Trebuie să deplasăm anumiţi locuitori de la Petrinja, pentru că nu sunt în siguranţă aici”, a anunţat el.

Potrivit postului N1, care citează membri ai autorităţii locale, fără alte precizări, a murit un copil în vârstă de 12 ani.

”Există fracturi, comoţii cerebrale, iar unele au fost operate”, a declarat directorul serviciilor de salvare de la Sisak, în apropiere de Petrinja, Tomislav Fabijanic.

Citește și : Cutremurul din Croaţia a provocat mai multe victime şi pagube materiale însemnate – VIDEO

Singura centrală slovenă, care se află la aproximativ 100 de kilometri de epicentrul seismului, a fost oprită ca o măsură de precauţie, potrivit agenţiei de presă STA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus La sfârșitul lunii iunie, Tribunalul Regional Minsk l-a condamnat la moarte pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.