Un copil a suferit comoție cerebrală, după ce a căzut de pe un tobogan gonflabil instalat în centrul orașului Bălți

Publicat:

Un copil a suferit comoție cerebrală, după ce a căzut de pe un tobogan gonflabil instalat în centrul orașului Bălți

Un copil în vârstă de 8 ani a fost adus la Spitalul Clinic din Bălți după ce a căzut de pe un tobogan gonflabil instalat în centrul orașului. Copilul a suferit o comoție cerebrală și va rămâne internat până când se va recupera, scrie tvn.md.

Responsabilii de funcționarea instalațiilor au refuzat să discute cu presa. Unii consilieri municipali acuză primăria de neglijență.


„Această istorie s-a mai repetat în luna februarie. Atunci, de asemenea, tehnica securității a ridicat întrebări printre consilierii municipali și societate. A fost inițiată o comisie care trebuia să investigheze aceste încălcări. Au fost identificate încălcări grave, în legătură cu ce a fost trasă la răspundere și administrația. La ședința trecută a consiliul municipal am decis că această companie Flower Event, să-i spunem pe nume, care este specializată în comercializarea florilor, nu are dreptul să instaleze carusele pentru copii aici”, a declarat consilierul municipaL Serghei Gramma.

Citește și: Pacient cu o tumoare la creier, salvat de medicii din Chișinău și Bălți

Oamenii spun că asemenea instalații trebuie, însă respectarea normelor de securitate sunt necesare pentru a nu pune în pericol siguranța copiilor:

„Trebuia să-l verifice pentru ca să lucreze bine, astfel copiii nu aveau să ajungă la spital.”

„Eu cred că este o tragedie. Măsurile de siguranță trebuie să fie întărite, mai ales că sunt copii, este un carusel periculos.”

„Nu este sigur. – Eu ți-am spus că caruselul este ruginit și scârțiie. Chiar copilul meu mi-a spus despre aceasta că nu este sigur și că scârțiie acest „carusel” dragon.”

Purtătoarea de cuvânt a primăriei a declarat pentru TV Nord că instituția nu este responsabilă de administrarea caruselelor.

„Parcul de distracții instalat pe piața Vasile Alecsandri este gestionat de un agent economic. Referitor la incidentul care a avut loc – vă îndemnăm să vă adresați persoanelor responsabile. Menționăm faptul că, Primăria Municipiului Bălți nu gestionează parcul de distracții de pe piața Vasile Alecsandri”, a notat purtătoarea de cuvânt a primăriei Bălți, Irina Smirnova.

La câteva ore de la incident, toboganul a fost pregătit de responsabili pentru a fi repornit din nou.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico Gigantul media german Axel Springer, care deţine popularul tabloid german Bild şi...

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia Specialiștii au realizat o nouă hartă...

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.